Nieuws

Pakhuis Dekker opent de deuren

ARCHIEF: Zaterdag 21 juni 2014 Het voormalige zaadpakhuis wordt aanstaande vrijdag geopend met een expositie van lokale kunstenaars met internationale faam.

Tijdens de Kunst6daagse op vrijdag 27 juni om 11.00 uur wordt Pakhuis Dekker geopend door burgemeester Romeyn. Het monumentale pand aan de Holleweg 100 wordt hierna voor de eerste keer gebruikt door kunstenaars uit de regio.

Het pakhuis is op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juni geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag en zondag worden van 14.00 tot 16.30 korte lezingen gegeven door de deelnemende kunstenaars.

Mirjam Oosterbaan
Mirjam heeft Autonoom Beeldende Kunst gestudeerd aan het Sandburg Instituut. Ze maakt gebruik van verschillende technieken waaronder keramiek die zij verwerkt in bijzondere installaties. Dierenthema’s uit haar ficiteve wereld waarbij de neuzen, ogen en of poten van het onstane beeld een nieuwe dimensie krijgen. Een wereld waarin horror en schoonheid samenkomen.
www.mirjamoosterbaan.nl

Jeroen Tromp
Jeroen heeft zijn opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege cum laude afgerond. Jeroen verwerkt dierenpoten in houten objecten en maakt daar oa tafels van. Het spelen met de nieuwe werkelijkheid van hout en dierenpoten is een spannend gebruik van beide materialen en de vakkundigheid waarmee hij ze samen voegt. Het worden bijzondere objecten die als een geheel in elkaar opgaan.
www.jeroentromp.nl

Henk Stallinga
Is een industrieel ontwerper en beeldend kunstenaar. Hij is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in 1993 en richtte zijn studio in Amsterdam dat zelfde jaar op. Zijn industrielle design werken in opdracht geven hem ook weer inspiratie voor zijn eigen autonome werk. Zijn werk wordt getoond in vooraanstaande musea in het buitenland.
www.stallinga.nl

Hellen van Meene
Hellen is een fotograaf die aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam studeerde. De meeste van haar portretten zijn beelden van jonge tienermeisjes. Onlangs zijn daar ook portretten van honden en stillevens bij gekomen. Ze is algemeen bekend door haar uitzonderlijke gebruik van licht en de kwetsbaarheid in haar portetten. Haar werk is te zien in musea en galeries over de hele wereld.
www.hellenvanmeene.com

Peter Hebbing
Peter heeft gestudeerd aan de St Joost Academie in Breda. Hij is medeoprichter en creatief directeur van N=5 communicatie adviesbureau. Een succesvol en het grootste onafhankelijk reclamebureau van Nederland. N=5 tekent voor grote multimedia campagnes. Peter heeft speciaal voor het Pakhuis in samenwerking met Hellen van Meene een aantal werken gerealiseerd die geinspireerd zijn door deze speciale ruimtes.
www.nis5.nl

Thea Tolsma
Thea is opgeleid aan de Witte Lelie te Amsterdam, op de afdelingen textiele werkvormen en tekenen (1977-1983) en aan de Gerrit Rietveld Academie, eveneens te Amsterdam (1983-1986). Van binnenbanden maakt zij sieraden/objecten. Haar unieke gebruik van een alledaags materiaal zoals een binnenband en dat transformeert naar eigenzinnige nieuwe objecten die zowel als sieraad of als object gezien kunnen worden.

Carla van de Puttelaar
Carla van de Puttelaar toont het naakte lichaam met al zijn kwetsbaarheid. Haar werk is bekend vanwege haar prachtige, verstilde foto’s waarin vrouwen in een eigen wereld lijken te zijn. De huid lijkt van porselein en er wordt bijzonder veel aandacht besteed aan alle kleine details. Haar werk is te zien in gerenommeerde galeries in binnen- en buitenland.
www.carlavandeputtelaar.com

Sjoerd van Oevelen en Elodie Hiryczuk
Hiryczuk & van Oevelen zijn gefascineerd door de vraag hoe de weergave van de werkelijkheid wordt geconstrueerd. Fotografie blijkt een zeer geschikt medium om deze constructie te onderzoeken. Want is een foto eigenlijk wel een weergave van de werkelijkheid?
www.hiryczukvanoevelen.com

Bezoekers die met de auto komen, worden vriendelijk verzocht te parkeren op het parkeerterrein van de Kreek om de overlast van de buurt te beperken.

 
Zaterdag 21 juni 2014 − bron: Pakhuis Dekker

2022-04-05 Expositie Fotografie Marcel Witte in Gemeentehuis Heiloo
2020-04-30 Herdenkingskrant: Heiloo viert 75 jaar bevrijding
2018-03-20 Pakhuis Dekker verrijkt met fraaie entree
2016-11-08 Expositie Kitty Meijering
2016-10-10 Waterdag 2016 - Water en veiligheid
2016-06-06 Samenspraak op excursie met anderstaligen
2015-07-17 Hollandse- en Caribische taferelen met veel kleur, achter één deur
2015-06-23 Tientallen exposities op Kunstparade
2015-04-18 Enorme belangstelling voor boekpresentatie in Zaadpakhuis Dekker

Meer nieuws met pakhuis dekker expositie


Bron: Marie-Josée H
bron: Marie-Josée H
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: GJ Bramer
bron: GJ Bramer
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online