Nieuws

De Terriers wil stunten tegen Amsterdam

ARCHIEF: Woensdag 10 april 2013 HEILOO - Aanstaand weekend speelt De Terriërs thuis tegen grootmacht Amsterdam. Een belangrijke wedstrijd omdat de punten hard nodig zijn. 

Dames 1 van hockeyvereniging De Terriërs kende een flitsende start van het eerste seizoen in de Hoofdklasse. Na de eerste speelronde stond het team van coach Jisse Waasdorp zelfs op de eerste plaats.

Maar daarna werden teveel punten weggegeven en bungelde de Heilooers onterecht op de laatste plaats. Twee weken geleden leek de kentering te komen met een verdiende zege op Laren.

Punten nodig
Dit weekend hoopt Geel opnieuw op een stunt die voor deelname aan de nacompetitie kan zorgen. Zondag speelt men thuis tegen Amsterdam. "Weer een belangrijke wedstrijd omdat de punten hard nodig zijn. Kom dus allemaal onze dames weer steunen. Misschien lukt het weer te stunten", belooft de vereniging.

Amsterdam geldt als een grootmacht in het (inter)nationale clubhockey. Het damesteam heeft 18 keer de landstitel gewonnen, de laatste keer in 2009. De afgelopen jaren zit men steeds in de top 4 van de hoogste hockeycompetitie. Kitty van Male, Kelly Jonker, Ellen Hoog, Sophie Polkamp en Eva de Goede kwamen uit voor de Nederlandse hockeyploeg.

Hapje en drankje
De Terriërs heeft het thuisvoordeel van het zandveld. "Dat duurt natuurlijk niet zo lang meer omdat De Terriers volgend jaar ook een waterveld willen hebben. Daar wordt bij elke thuiswedstrijd van Dames 1 hard aan gewerkt. Dan staat de rode tent langs het veld waar lekkere broodjes en drankjes worden geserveerd. De gehele opbrengst gaat naar het waterveld."

Het duel tussen De Terriers Dames 1 en Amsterdam Dames 1 vindt aanstaande zondag 14 april plaats op sportpark Het Vennewater. De wedstrijd begint om 12.45 uur. De toegang is gratis en de sfeer inclusief.

Woensdag 10 april 2013 − bron: HV De Terriers

2020-02-26 Sporten op het schoolplein
2016-12-06 Terriers wil de lange weg terug inslaan
2016-11-06 Terriers maakt veel verkeerde keuzes
2016-10-30 Terriers loopt tegen zuur verlies in Rotterdam op
2016-10-27 Verdriet over verlaten Terriers staat voor hockeyster Lise Donkersloot stap omhoog niet in de weg
2016-10-24 Terriers lukt het om ook slechte duels te winnen
2016-09-12 Nijmegen komt te vroeg voor ’Terriers in opbouw’
2016-09-07 Veel wijzigingen bij hockeyteams AMHC en Terriers
2016-07-17 Terriers drie keer voor de competitie naar Nijmegen

Meer nieuws met terriers hockey


Bron: Maikel Sombroek
bron: Maikel Sombroek
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: HC Rotterdam Dames-1
bron: HC Rotterdam Dames-1
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma