Nieuws

Zaterdag de eerste Heiloo Olympics

ARCHIEF: Woensdag 15 mei 2013 HEILOO - Aanstaande zaterdag vindt in sportcentrum Dorssports en bij atletiekvereniging Trias de eerste Heiloo Olympics plaats. Een dag vol met sport, spel en plezier.

Het eerste grote sportevenement in Noord Holland waarbij mensen zonder en mensen met een beperking de sportieve strijd met elkaar aangaan. Met name tijdens de meerkamp zullen 12 teams van 8 personen, waarvan 4 mensen met en 4 mensen zonder een beperking, elkaar op 8 onderdelen sportief partij geven om de felbegeerde medailles.

De meerkamp wordt voorafgegaan door een sponsorloop voor kinderen van 7 tot 13 jaar en de grote opening welke verricht zal worden door Job, Jim Bakkum en burgemeester Romeijn. De andere activiteiten op deze dag zijn een voetvolley toernooi,  spinning marathon, tennis clinics en fitness workouts. Voor de kinderen zijn er diverse spelactiviteiten, waaronder meerdere springkussens. Voor de sponsorloop en het spinnen zijn nog enkele plekken beschikbaar. Ga voor informatie en inschrijven naar onze site. De dag wordt afgesloten met een BBQ en een feestavond.

Natuurlijk mag u als publiek niet ontbreken. De organisatie hoopt dat u in grote getale komt kijken en de sporters zult aanmoedigen zodat er diverse records zullen sneuvelen. Zo zal er een wereldrecordpoging worden gedaan op de 5 meter sprint en is er de olympische discipline spijkerbroekhangen voor gevorderden.

Heiloo Olympics is ook bedoeld om geld in te zamelen om mensen met een beperking gedurende dit hele jaar verder te kunnen blijven ondersteunen in hun ontwikkeling. De loterij is een van de manieren om dit doel te bereiken. De vele mooie prijzen worden kosteloos beschikbaar gesteld door bedrijven en winkeliers uit Heiloo en omgeving. Loten kosten € 5,00 en kunnen ook online besteld worden. De trekking van de loterij wordt op 18 mei verricht door een notaris.

Het lijkt namelijk zo gewoon, een uurtje fitness in de sportschool, een potje tennis met je vrienden of elke dinsdagavond anderhalf uur voetballen. Maar voor mensen met een beperking is dit niet altijd vanzelfsprekend. Ook zij willen graag bewegen en vrienden maken, daarbij is sport een heel belangrijk middel. Want als alles in je leven al een beetje moeilijker is, zou sport dan niet juist wat makkelijker moeten zijn?

Vijf stichtingen uit Heiloo, die zich allen ten doel hebben gesteld mensen met een beperking te ondersteunen, zijn een unieke samenwerking aangegaan om de Heiloo Olympics te organiseren. Het doel is om mensen met en zonder beperking samen te laten sporten en ze op deze manier een topdag te bezorgen. Stichting KEES, Stichting Dolfinn, Showhero, SGSH en Stichting Sportlijf nodigen iedereen dus graag uit om aanwezig te zijn én mee te doen met Heiloo Olympics.

Tot ziens op zaterdag 18 mei a.s. van 12.00 tot 22.30 uur, de entree is gratis. Wilt u meer weten over Heiloo Olympics of de organiserende stichtingen? Bezoek dan de website www.heilooolympics.nl

Woensdag 15 mei 2013 − bron: Heiloo Olympics

2014-06-04 Radboudschool geeft dikke cheque
2013-10-03 Kinderboekenweek met lokale sporthelden
2013-05-16 Kwaliteitspop bij La Strada
2013-05-15 Zaterdag de eerste Heiloo Olympics
2013-05-12 Harm de Vries naar Olympics
2013-05-08 Musicalster opent Heiloo Olympics
2013-04-22 Oranje Strik voor feestneuzen
2013-04-13 Oranjebal steunt Heiloo Olympics
2013-03-28 Heiloo Olympics: samen sporten

Meer nieuws met olympics


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: karin
bron: karin
Bron: Pascalle
bron: Pascalle
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online