Nieuws

Enthousiasme over eerste muziekevent

ARCHIEF: Maandag 27 mei 2013 HEILOO - Langdurig applaus, veel loftuitingen en een uitgelaten sfeer: de Music Meeting die afgelopen weekeinde in cultureel centrum “De Strandwal” werd gehouden, eindigde  met een manifest Heiloo-gevoel.

Vijftien muziekgroepen uit het dorp presenteerden zich in een informele sfeer op deze eerste jaargang van het muziekevenement. Zaterdag met een openbare repetitie van hun repertoire, zondag met een heus optreden.

"Koren en orkesten vooral in de grote zaal, solisten en kleine ensembles in de intieme Tuinzaal van het GGZ-gebouw. Er was beide dagen sprake van een gezellige drukte", meldt de organisatie.

Enthousiasme
Bij de officiële opening zondagmorgen sprak de ambassadeur van Music Meeting Heiloo, burgemeester Hans Romeyn, over de geboorte van een nieuw kind in cultureel Heiloo. En zoals dat bij nieuwgeborenen hoort, die dienen met liefde en zorg omring te worden. En dat gebeurde volop: er heerste onder de muzikanten groot enthousiasme en het publiek waardeerde hun optredens zeer. Speciaal dat van het Heilooër Kamerorkest dat een tango dansend paar had meegebracht.

Volkslied van Heiloo
Hoogtepunt was zondagmiddag de uitvoering van het Heilooër Volkslied. Onder de inspirerende leiding van componist en dirigent Teunis van der Zwart werd het lied ingestudeerd door een gelegenheidsorkest met als kern de jeugd van  “Eensgezindheid” en een –koor bestaande uit zangers en zangeressen uit de deelnemende koren, maar ook uit het publiek. Zelfs burgemeester Hans Romeyn en wethouder Jacob Ouderkerken deden mee, bij de basstemmen van het koor.  De uiteindelijke uitvoering van het meerstemmige lied verliep vlekkeloos en maakte grote indruk op de volle zaal van “De Strandwal”.

Volgend jaar opera
In zijn slotwoord kondigde artistiek leider Teunis van der Zwart van Music Meeting Heiloo aan, dat volgend jaar gestreefd wordt naar de uitvoering van de opera Carmen door Heilooër musici . Voorwaarde is wel dat de organiserende vrijwilligersstichting voldoende  geld weet in te zamelen. De eerste stap werd daarvoor zondagmiddag gezet door de bezoekers: in de tuba die dienst deed als collectebus werd na afloop bijna 700 Euro gedoneerd.


Zondag opende burgemeester Romeyn de eerste Music Meeting Heiloo (aangeleverde foto)

Maandag 27 mei 2013 − bron: Music Meeting Heiloo

2017-02-21 20 muziekgroepen bij Music Meeting Heiloo
2015-04-19 Expeditie Willibrorus trekt volle Cultuurkoepel
2015-02-28 Willibrordus zet voet aan land in het rijk der Friezen
2014-11-11 Informatieavond voor muzikanten over Music Meeting Heiloo 2015
2014-11-11 Informatieavond voor muzikanten over Music Meeting Heiloo in 2015
2014-09-02 Opnieuw subsidie van TAQA
2014-06-16 Grote drukte en gemoedelijke sfeer
2014-06-12 Speciaal Carmenlied op Music Meeting
2014-06-04 Zomeravondconcert in de Witte Kerk

Meer nieuws met music meeting volkslied


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid