Nieuws

Grote drukte en gemoedelijke sfeer

ARCHIEF: Maandag 16 juni 2014 De concurrentie op de evenementenagenda was groot, maar dat deerde muziekminnend Heiloo niet. Op Landgoed Willibrordus was het zaterdag, maar vooral zondag erg druk bij de Music Meeting 2014.

Artistiek leider Teunis van der Zwart had voor de muziekgroepen dit jaar het thema “Carmen” bedacht, naar de opera van Bizet. Die opdracht werd heel creatief ingevuld; niet alleen met de Habanera of Toreador, maar soms met geheel eigen interpretaties van Bizet’s muziek.

Verrassend
Zo kreeg in de binnentuin van de Cultuurkoepel het vierstemmig koor Hitchmen & Co (samen met de vrolijke trekzakken van Clementien Sengers en Simon Peek) luid applaus voor zijn persiflage op “De Parelvissers”. De jeugdige Kim Reizevoort verraste in het Activiteitencentrum met haar prachtige zang bij het Caeciliorum, een samenwerkingsverband van het Oratoriumkoor en de harmonie St. Caecilia.

Het Alkmaars Symfonie Orkest speelde professioneel en prachtig in De Strandwal. Jeugdige leden van de Theaterbende onderhielden de bezoekers tijdens hun wandeling naar de muzieklocaties met theatrale muziekacts. In De Trog bood de Music Meeting-organisatie het publiek een toepasselijke consumptie aan: Carmen-hangop. Het illustreerde de gemoedelijke sfeer tijdens het Carmen Circuit.

Afsluiter
Zondagmiddag was er grote drukte in het cultureel centrum van het Landgoed toen de muzikanten daar eigen repertoire speelden en zongen. De koren en orkesten in de grote zaal, kleine groepen in de intieme Tuinkamer. Samen met het publiek en ondersteund door het Jeugdorkest van muziekvereniging Eensgezindheid zongen de deelnemers aan het slot van de muziekontmoeting het Heilooër Volkslied en een speciaal door Teunis van der Zwart gemaakt Carmenlied.

Maandag 16 juni 2014 − bron: Music Meeting Heiloo

2017-02-21 20 muziekgroepen bij Music Meeting Heiloo
2015-04-19 Expeditie Willibrorus trekt volle Cultuurkoepel
2015-02-28 Willibrordus zet voet aan land in het rijk der Friezen
2014-11-11 Informatieavond voor muzikanten over Music Meeting Heiloo 2015
2014-11-11 Informatieavond voor muzikanten over Music Meeting Heiloo in 2015
2014-09-02 Opnieuw subsidie van TAQA
2014-06-16 Grote drukte en gemoedelijke sfeer
2014-06-12 Speciaal Carmenlied op Music Meeting
2014-05-31 Music Meeting maakt programma bekend

Meer nieuws met music meeting carmen


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid