Nieuws

Music Meeting maakt programma bekend

ARCHIEF: Zaterdag 31 mei 2014 HEILOO - Het muziekfeest belooft een gevarieerde en originele aanpak van de opera Carmen. Op zondag klinkt het Heiloo√ęr volkslied.

Het kan Heiloo niet meer ontgaan: de Music Meeting komt er aan. Bij de toegangswegen tot het dorp hangen banners, op winkelramen posters en bij het station en andere drukke locaties wordt geflyerd.

Uit repetitielokalen klinkt volop muziek uit Carmen. De tweedaagse muziekontmoeting, op zaterdag 14 en zondag 15 juni, leeft. Inmiddels hebben de muziekgroepen hun programma ingeleverd bij artistiek leider Teunis van der Zwart.

Het Alkmaars Symfonie Orkest speelt vijf nummers, waaronder Les Toréadors, de ouverture uit de opera, en Dans Bohème. Op fluit en piano brengen Celine en Martijn in de Tuinzaal onder andere de Cantilena no. 1 van Carlos Guastavino ten gehore. In De Kelder kiest het gitaarduo Cuerdas Pulsadas (Frits Sandkuijl en Daan Hoeksema) naast werken uit Carmen voor stukken van 19e eeuwse Spaanse componisten.

De Binnentuin is de locatie waar Hitchmen en Co en Les Boutons Joyeux zich laten horen. Het koor zingt in elk geval De Parelvissers, in een modern humoristisch jasje gestoken, en het lied Demasiado Corazon. Uit de trekzakken van “De vrolijke knoppen” klinken twee Spaanse nummers: Domino en Antonia en Antonides. De Heilooër Operette Vereniging pakt uit in De Cultuurkoepel. Er staan vijf nummers op het programma, waaronder de Dans de Cachuca uit de Gondeliers en het Jaarmarktlied uit Les Cloches de Corneville.

Het Notebook-koor heeft een heel originele Carmen-aanpak, in een versie waarbij eigentijdse liedjes het verhaal vertellen. Zoals I Will Follow Him. Het koor zingt op de eerste verdieping van het Aloysius-gebouw. Op de begane grond treedt het Heilooër Kamer Orkest op met zes nummers, o.a. de ouverture uit Carmen als mars en Eres Tu. Harmonieorkest Caecilia en Oratoriumkoor Heiloo hebben de handen ineen geslagen voor een optreden in het Activiteitencentrum, met natuurlijk ook de Habanera van Bizet, die wordt uitgevoerd met soliste Kim Reizevoort.

Spaans slaat de klok in De Trog waar Swing de bezoekers verrast met bijvoorbeeld En Espana. Muziekvereniging Eensgezindheid varieert bij elk optreden, maar de Toreador is voor alle bezoekers te beluisteren. Het harmonieorkest treedt op in De Kas. Vanaf twaalf uur op de zaterdag wandelen de bezoekers in groepen van ongeveer 40 mensen langs de locaties waar de muziekgroepen spelen.

Het publiek moet zich melden bij de entree in de zuidelijke toegangspoort van Landgoed Willibrordus, met zijn toegangsbewijs dat enkele dagen tevoren digitaal wordt toegezonden. Voor de start van de mooie wandeling krijgt men een plattegrond van het Carmen-circuit uitgereikt. En een flesje water voor onder weg. Vertellers, onder wie sopraan Karin ten Cate, vertellen het verhaal. In De Trog biedt de organiserende werkgroep een verrassende verfrissing aan.

Aan het einde van de middag is in De Strandwal een gezellige nazit voor deelnemers en geïnteresseerd publiek. Uiteraard in Spaanse sfeer. Op zondag spelen de deelnemende muzikanten eigen repertoire. Dat gebeurt in twee zalen van cultureel centrum De Strandwal. Omstreeks half vijf repeteren en zingen deelnemers en publiek daar onder leiding van Teunis van der Zwart gezamenlijk een hit uit Carmen en natuurlijk wordt het muziekevenement afgesloten met het Heilooër Volkslied.

Zaterdag 31 mei 2014 − bron: Music Meeting Heiloo

2017-02-21 20 muziekgroepen bij Music Meeting Heiloo
2015-04-19 Expeditie Willibrorus trekt volle Cultuurkoepel
2015-02-28 Willibrordus zet voet aan land in het rijk der Friezen
2014-11-11 Informatieavond voor muzikanten over Music Meeting Heiloo 2015
2014-11-11 Informatieavond voor muzikanten over Music Meeting Heiloo in 2015
2014-09-02 Opnieuw subsidie van TAQA
2014-06-16 Grote drukte en gemoedelijke sfeer
2014-06-12 Speciaal Carmenlied op Music Meeting
2014-05-31 Music Meeting maakt programma bekend

Meer nieuws met music meeting opera carmen


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid