Nieuws

De Papaver Counseling & Coaching

ARCHIEF: Woensdag 12 juni 2013 HEILOO - Het komt voor bij jong en oud; je anders voelen dan anderen, vermoeidheid of met het gevoel rondlopen dat je je aanstelt. 


Counselor Ineke Hogenkamp van De Papaver verleent professionele hulp aan mensen die in het dagelijks leven vastlopen of iets ingrijpends hebben meegemaakt dat hen belemmert om verder te gaan. Haar specialisaties zijn ‘hooggevoeligheid’ en ‘rouw- en verliesverwerking’.

Tot dit laatste kunnen, behalve het verlies van een dierbare, ook het verlies van een baan of andere ingrijpende veranderingen worden gerekend. Counseling is laagdrempelig, resultaatgericht en een kortdurende vorm van emotionele hulpverlening.

Hooggevoeligheid
Ineke heeft 22 jaar onderwijservaring op een middelbare school. Als mentor biedt ze ook ondersteuning en begeleiding aan jongeren en hun ouders. Altijd openstaand voor signalen uit haar omgeving, kwam ze vaak bekaf thuis van haar werk. Na veel erover te lezen, ontdekte ze dat ze hooggevoelig is. Een training leerde haar hiermee om te gaan.

Verrast door het resultaat en uit pure interesse heeft ze daarna de tweejarige opleiding aan de Academie voor Counseling en Coaching gevolgd. Hier wilde ze meer mee doen! "Dit past helemaal bij mij!" Sinds kort heeft Ineke, naast haar baan in het onderwijs, haar eigen counselingpraktijk aan huis. Vele jaren onderwijservaring verschaffen haar enorme meerwaarde. Ze richt zich met haar praktijk ook op (hooggevoelige) jongeren en/of hun ouders, die praktische hulp kunnen gebruiken.

Meer prikkels
Hoewel het lijkt dat tegenwoordig steeds meer mensen hooggevoelig zijn, verklaart Ineke dat het iets van alle tijden is. "In de huidige maatschappij wordt een mens aan steeds meer prikkels blootgesteld, waardoor mensen die hooggevoelig zijn eerder opvallen. Hooggevoeligheid vreet energie maar heeft ook positieve kanten; je voelt iets eerder aan en kan intens genieten van mooie dingen."

Behalve het geven van de training ‘Omgaan met hooggevoeligheid’ biedt Ineke doelgerichte, praktische begeleiding waardoor mensen weer verder kunnen met hun leven. "De eerste stap is bewustwording; erachter komen wat energie geeft en wat energie neemt." Aan de hand van op de individu gerichte ontspanningsoefeningen leert Ineke hoe je al die prikkels van buitenaf beter kunt hanteren of je ervoor kunt afschermen.

Rouwverwerking
Ook rouw is een proces dat niet bij iedereen goed verloopt. "Een rouwproces beslaat vier fasen, die iedereen op zijn eigen tempo doorloopt: aanvaarding, de pijn doorvoelen, aanpassing aan de nieuwe situatie en tot slot het verlies een plaats geven zodat iemand verder kan met zijn eigen leven. Het kan bij een groot verlies soms ook prettig zijn met iemand te praten die niet uit je eigen sociale omgeving komt. Iemand die niet oordeelt en goed kan luisteren!"

De Papaver is aangesloten bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counseling en consulten worden, afhankelijk van de zorgverzekeraar, (deels) vergoed vanuit het aanvullende pakket. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een gratis maandelijkse ontspanningsoefening, verstuurd per e-mail.

Ineke Hogenkamp, Kerkelaan 15, 1851 HC Heiloo
tel. 06-17984475, www.depapaver.eu, e-mail: info@depapaver.eu

Woensdag 12 juni 2013 − bron: Uitkijkpost

2020-04-30 Herdenkingskrant: Heiloo viert 75 jaar bevrijding
2020-04-29 Kranslegging 4 mei
2019-04-23 Prijsuitreiking gedichtenwedstrijd door de burgemeester
2019-02-06 Glad op de wegen? Dit moet je doen
2018-06-08 Omvergereden paaltjes weer teruggeplaatst op Stationsweg Heiloo
2018-06-05 Ook tweede paaltje op Stationsweg in Heiloo geramd
2018-06-04 Brand bedrijfspand Heiloo vermoedelijk aangestoken: politie zoekt getuigen
2018-06-01 Grote brand in centrum Heiloo onder controle
2018-05-29 Eerste ongeluk bij net geplaatste paaltjes op Stationsweg Heiloo

Meer nieuws met uitkijkpost bedrijfbelicht


Bron: \_____x(Jasper)x_____/
bron: \_____x(Jasper)x_____/
Bron: MaschatenBruggencate
bron: MaschatenBruggencate
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn