Nieuws

Zere ogen en rode vlekken na schuimparty

ARCHIEF: Maandag 17 juni 2013 HEILOO - Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse Schuimparty van Basedance. Kinderen kregen na het feest last van hun ogen en huid.

BaseDance is een disco speciaal voor alle groepen 8 uit Heiloo. Op zaterdag 15 juni was de laatste Basedance van dit schooljaar, maar wel de leukste: de Schuimparty. Daarbij wordt de dansvloer vol schuim gespoten.

Klachten
Na het feest kregen veel kinderen lichte tot ernstige klachten. Er wordt melding gemaakt van rode, prikkerige en ontstoken ogen, en rode soms jeukerige vlekken op de huid. Eén van de kinderen is na een pijnlijke nacht naar de Huisartsenpost geweest waar ze door het aanbrengen van een kleurstof in zijn ogen hebben geconstateerd dat hij een beschadiging op zijn hoornvlies heeft opgelopen.

Melden
De organisatie huurt al jaren zonder problemen de apparatuur bij hetzelfde professionele verhuurbedrijf. Men wil weten hoeveel kinderen last hebben gekregen en de gevolgen daarvan, om eventueel het verhuurbedrijf aansprakelijk te stellen. "In ieder geval willen wij de oorzaak en de gevolgen aan de kaak stellen bij de verantwoordelijke partij. Wij betreuren dit voorval enorm, omdat de veiligheid van de kinderen bij ons altijd voorop staat!"

Update dinsdag 18 juni: Naar aanleiding van de berichten heeft Tendenz een aantal jongeren en ouders gesproken. "Wij kunnen u melden dat de het met deze jongeren inmiddels weer beter gaat en dat zij geen blijvend letsel hebben opgelopen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de juiste voorbereidingen en voorzorgsmaatregelen voor het evenement zijn genomen", aldus het bestuur.

Maandag 17 juni 2013 − bron: Tendenz

2014-10-03 Spooktocht door oude melkfabriek
2014-08-27 Spooktocht wordt freaky
2014-06-25 Schuimparty voor achtste groepers
2014-01-13 Tropical Nightclub bij Tendenz
2013-10-30 Spooktocht Heiloo enger dan ooit
2013-09-10 Spooktocht wordt nog griezeliger
2013-06-17 Zere ogen en rode vlekken na schuimparty
2013-06-08 Laatste Basedance met veel schuim
2012-12-20 Nieuwjaarsfeest Bukbuk in 3 zalen

Meer nieuws met tendenz basedance schuimparty


Bron: Tendenz
bron: Tendenz
Bron: Tip Heiloo
bron: Tip Heiloo
Bron: Tendenz
bron: Tendenz
Bron: Tendenz
bron: Tendenz