Nieuws

Nieuwe woonzorgvoorziening voor senioren

ARCHIEF: Donderdag 4 juli 2013 HEILOO - Van Hollant Craenenbroeck is de nieuwe particuliere woonzorgvoorziening voor senioren in Heiloo, tegenover de Willibrordus.

De bevolking vergrijst en de behoefte aan zorg groeit. Senioren hebben ook steeds meer wensen die niet altijd passen binnen de reguliere zorg.

Twee dorpsgenoten Judith en Tom Veldt zien daarin een gat in de markt. De ervaren ondernemers beginnen nu een particuliere woonzorgvoorziening.

Zorg met stijl
Een compleet nieuw, statig gebouw komt aan de Kennemerstraatweg, recht tegenover de voormalige Sint Willibrordusstichting. Er zijn geen kamers, maar 29 appartementen van verschillende afmetingen. De tuin is ontworpen door tuinarchitect Van Haneghem en in de keuken gaat een chef-kok aan de slag. En natuurlijk is er 24 uur per dag zorg aanwezig door het eigen zorgteam.

Er komen diverse voorzieningen, onder andere een professionele behandelkamer voor externe zorgverleners zoals de huisarts, ergotherapeut, masseur en fysiotherapeut. Ook intensieve zorgstudio's en een eigen gezamenlijke woonkamer, waarin de dagactiviteiten speciaal gericht zijn op bewoners met dementie. Verder een filmzaal, beautyhoek en nog veel meer.

Er is veel ruimte voor persoonlijke keuzes. "Mensen kunnen zelf kiezen waar ze willen wonen, wat en waar ze eten, wanneer en welke zorg ze ontvangen", vertelt Judith. "Het gaat erom dat mensen zelf de regie houden over hun leven en de levensstijl kunnen vasthouden die ze gewend zijn."

Planning
Woensdag 3 juli zijn omwonenden ingelicht over de bouwplannen. De bouw van het nieuwe complex begint in het vierde kwartaal. Naar verwachting is de oplevering in eind 2014 en de eerste bewoners kunnen daarna hun intrek nemen. In totaal zullen zo'n 50 arbeidsplaatsen ontstaan.

"Van Hollant Craenenbroeck is het particuliere alternatief voor de reguliere verzorgings- en verpleeghuizen in Heiloo en de omgeving", zegt Tom. Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden en gedurende de bouw zullen diverse open dagen worden georganiseerd.

Donderdag 4 juli 2013 − bron: Van Hollant Craenenbroeck

2020-05-20 ’Babbelbox’ voor bezoek aan oma bij Overkerck
2015-10-31 Nieuwbouw zorgcentrum Overkerck
2015-02-03 Magenta steekt veel geld in nieuwbouw en opleidingen
2015-01-19 'Het was zo'n rustig buurtje in Heiloo'
2014-11-25 Met Gouden Dagen Heiloo naar het Cobra museum
2014-11-01 Politiestudenten bezorgen ouderen een leuke middag
2014-05-25 Kennemer Wonen verrast huurders
2014-04-17 Eerste steen Zorgvilla Craenenbroeck
2014-02-26 Nieuwbouw De Loet schiet op

Meer nieuws met woonzorg hollant craenenbroeck


Bron: Van Hollant
bron: Van Hollant
Bron: Hans Laduc
bron: Hans Laduc
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Van Hollant
bron: Van Hollant