Nieuws

Terriers Dames 1 op eigen waterveld

ARCHIEF: Woensdag 21 augustus 2013 HEILOO - Hockeyvereniging De Terriërs heeft haar waterveld. Dames 1 trainde gisteravond voor het eerst op het nieuwe hoofdveld.

Het eerste damesteam van de Terriërs speelde vorig jaar in de hoogste competitie van Nederland. Als enige speelde men op een "ouderwets" zandveld in plaats van een "modern" waterveld.

Het talentvolle team degradeerde helaas, ondanks de grote inzet van de dames en de staf. Het gemis van een waterveld in Heiloo was ongetwijfeld één van de achterliggende redenen.

Waar een wil is...
De club zette alles op alles om dit jaar de beschikking te hebben over een waterveld, dat niet alleen sneller is maar ook andere technieken mogelijk maakt. Via allerlei acties werd geld ingezameld. Stukjes waterveld werden per m2 verkocht, er was een veiling en nog veel meer. Ook de gemeente droeg een flink steentje bij.

Na het seizoen werd begonnen met de aanleg. Tijdens de zomerstop werd het oude veld verwijderd en verscheen een gloednieuw waterveld, van WK kwaliteit. Gisteren kon voor het eerst worden getraind op het veld. De eer was voor jongens B, daarna ging het grote Dames 1 het veld op.

Promotie
De officiële opening van het veld volgt later. De eerste competitiewedstrijd van Dames 1 thuis op eigen waterveld wordt gespeeld op zondag 8 september tegen de Almeerse Hockeyclub. Daarna is er maar één doel: het kampioenschap en promotie terug naar de Hoofklasse waar de dames thuishoren.

Woensdag 21 augustus 2013 − bron: HV De Terriërs

2020-02-26 Sporten op het schoolplein
2016-12-06 Terriers wil de lange weg terug inslaan
2016-11-06 Terriers maakt veel verkeerde keuzes
2016-10-30 Terriers loopt tegen zuur verlies in Rotterdam op
2016-10-27 Verdriet over verlaten Terriers staat voor hockeyster Lise Donkersloot stap omhoog niet in de weg
2016-10-24 Terriers lukt het om ook slechte duels te winnen
2016-09-12 Nijmegen komt te vroeg voor ’Terriers in opbouw’
2016-09-07 Veel wijzigingen bij hockeyteams AMHC en Terriers
2016-07-17 Terriers drie keer voor de competitie naar Nijmegen

Meer nieuws met hockey terriers waterveld


Bron: Maikel Sombroek
bron: Maikel Sombroek
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: HC Rotterdam Dames-1
bron: HC Rotterdam Dames-1
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma