Nieuws

Bofit burnoutbegeleiding en stressmanagement

ARCHIEF: Woensdag 4 september 2013 HEILOO - Het kan iedereen overkomen; burn-out, spanning, depressie en stressgerelateerde klachten ontregelen niet alleen je persoonlijke leven, maar hebben ook consequenties op de werkvloer.


Dan wil je niet alleen zelf graag dat je snel geholpen wordt, ook de werkgever heeft hierbij een belang. En als je als zelfstandig ondernemer tegen een burn-out aanloopt, wil je de impact op het bedrijf zo veel mogelijk beperken.

Professionele één-op-één coaching in de vrije buitenlucht van Bofit is een doeltreffend ‘medicijn’ bij depressieve en burn-out klachten. Geen wachttijden, landelijk actief en binnen 24 uur contact.

Herstel
De combinatie van lichaamsbeweging, de ruimte en rust in de natuur en volledige aandacht zorgt ervoor dat mensen zich eerder overgeven aan hun emoties. Dit is de eerste en belangrijkste stap in het hersteltraject. Zonder fysiek en mentaal herstel kun je niet werken aan de opbouw,” aldus Bo Bogaard, oprichter van Bofit en grondlegger van de Bofitmethode.

Bogaard heeft 18 jaar in de verslavingszorg gewerkt als psychisch sociaal werker en zag als loop- en conditietrainer toen al dat de combinatie van praten en bewegen positieve resultaten boekte bij cliënten. Altijd al aangetrokken door het ondernemerschap richtte hij met de opgedane kennis in 2000 Bofit op. Puttend uit jarenlange ervaring en onderzoek heeft hij een methode ontwikkeld om stressgerelateerde psychische klachten aan te pakken.

Hoe iemand met druk, spanning en stress omgaat, wordt bepaald door een combinatie van genetische aanleg, karakter en omgevingsfactoren. De Bofitmethode helpt lijf, gevoel en verstand -zonder de druk om te presteren- weer in balans te brengen. ,,Zodat iemand na een burn-out weer keuzes durft te maken met een gezonde gedrevenheid.”

Buitenlucht
De werkwijze van Bofit schittert door eenvoud en doeltreffendheid. Alle coaches hebben een interne opleiding gevolgd, die specifiek gericht is op de uitvoering van de Bofitmethode. Middels individuele begeleiding in de buitenlucht wordt stapsgewijs gewerkt aan herstel; na het opbouwen van lichamelijke conditie, het leren zich optimaal te uiten en spanning naar ontspanning om te buigen, wordt verder gewerkt aan een traject van opbouw.

"Je lijf weer voelen, weer keuzes durven maken, weer mogelijkheden zien en kansen willen grijpen! Als lichaam, gevoel en verstand weer in balans zijn, komt terugval weinig voor. Je komt er sterker uit!"

Vergoeding
Bofittrajecten voor werknemers worden meestal vergoed door de werkgever/ bedrijfsverzekering, voor ondernemers vanuit de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) en mensen met een ziektewetuitkering van het UWV kunnen het verzoek voor deelname indienen. Het UWV koopt Bofit trajecten regelmatig in. Bofit zorgt voor duidelijke afstemming en samenwerking met alle betrokken partijen.

Bo Bogaard - www.bofit.nl - telefoon 0800-5330455 - e-mail info@bofit.nl

Woensdag 4 september 2013 − bron: Uitkijkpost

2020-04-30 Herdenkingskrant: Heiloo viert 75 jaar bevrijding
2020-04-29 Kranslegging 4 mei
2019-04-23 Prijsuitreiking gedichtenwedstrijd door de burgemeester
2019-02-06 Glad op de wegen? Dit moet je doen
2018-06-08 Omvergereden paaltjes weer teruggeplaatst op Stationsweg Heiloo
2018-06-05 Ook tweede paaltje op Stationsweg in Heiloo geramd
2018-06-04 Brand bedrijfspand Heiloo vermoedelijk aangestoken: politie zoekt getuigen
2018-06-01 Grote brand in centrum Heiloo onder controle
2018-05-29 Eerste ongeluk bij net geplaatste paaltjes op Stationsweg Heiloo

Meer nieuws met uitkijkpost bedrijfbelicht


Bron: \_____x(Jasper)x_____/
bron: \_____x(Jasper)x_____/
Bron: MaschatenBruggencate
bron: MaschatenBruggencate
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn