Nieuws

Monique Rood familie-ondersteuning

ARCHIEF: Woensdag 25 september 2013 HEILOO - In een periode waarin iemand door het overlijden van een dierbare of een andere ingrijpende gebeurtenis tijdelijk uit het lood is geslagen, schieten alledaagse handelingen zoals het boodschappen doen voor het bereiden van een maaltijd er vaak bij in.


"Terwijl juist dan zoveel energie wordt verbruikt en een gezonde maaltijd het lichaam de broodnodige bouwstenen levert om overeind te blijven!", aldus Monique Rood familie-ondersteuning. Zij kan in moeilijke tijden een huishouden ontlasten door bij mensen, die dit als gevolg van de omstandigheden even niet zelf op kunnen brengen, thuis te koken en desgewenst andere hand- en spandiensten te verlenen.

Steuntje in de rug
"Alleen al de aanwezigheid van iemand die de lunch of een maaltijd verzorgt als gastvrouw, desgewenst een luisterend oor biedt en de tijd neemt voor een praatje, geeft net dat extra steuntje in de rug." Dat weet ze uit eigen ervaring. Met het aanbieden van haar diensten tegen een redelijk tarief betreedt zij een nog onbegonnen terrein; voor zover zij weet is zij één van de eersten die in deze vorm praktische familie-ondersteuning biedt.

Koken loopt als een rode draad door haar leven. Monique is sociaal bewogen en komt uit een familie waar voeding een grote rol speelt; haar vader was en haar broer en haar zoon zijn professionele koks. Zelf beleeft ze ook veel plezier aan koken en ze staat haar mannetje in de keuken. Haar diensten bij familie-ondersteuning reiken echter verder dan dat. Ze heeft ondervonden dat door een ingrijpende, emotionele gebeurtenis iemand soms de energie niet meer kan opbrengen om nog aan simpele, dagelijkse dingen te denken.

Praktische hulp
"Jouw wereld staat stil, terwijl de wereld om je heen verder gaat. Een gezin, maar ook iemand die alleen is, moet echter eten; goede voeding is juist dan zo belangrijk!" Monique biedt praktische hulp aan iedereen die het even nodig heeft, zodat diegene zich kan richten op andere belangrijke zaken die op dat moment de volledige aandacht vragen. "Soms kan iets eenvoudigs als gezelschap al weer wat voldoening in huis brengen in tijden van verdriet. Bij ouderen maar ook bij gezinnen of alleenstaanden die een moeilijke tijd doormaken."

In een voorgesprek bespreekt Monique de wensen en de mogelijkheden. "Dit kan van alles zijn, van samen koken tot nog even napraten." Op de website staan slechts een aantal voorbeelden van heerlijke gerechten die zij ter plekke kan bereiden. "Want alle wensen zijn bespreekbaar. Het gaat erom dat mensen lekker eten! Ik vind het fantastisch om te zien dat mensen, ondanks de situatie waarin zij zich bevinden, toch nog van een beetje gezelligheid kunnen genieten!"

Slootenslaan 18, 1852 PX Heiloo, telefoon 06-10904739
www.moniquerood.nl e-mail: monique@moniquerood.nl

Woensdag 25 september 2013 − bron: Uitkijkpost

2020-04-30 Herdenkingskrant: Heiloo viert 75 jaar bevrijding
2020-04-29 Kranslegging 4 mei
2019-04-23 Prijsuitreiking gedichtenwedstrijd door de burgemeester
2019-02-06 Glad op de wegen? Dit moet je doen
2018-06-08 Omvergereden paaltjes weer teruggeplaatst op Stationsweg Heiloo
2018-06-05 Ook tweede paaltje op Stationsweg in Heiloo geramd
2018-06-04 Brand bedrijfspand Heiloo vermoedelijk aangestoken: politie zoekt getuigen
2018-06-01 Grote brand in centrum Heiloo onder controle
2018-05-29 Eerste ongeluk bij net geplaatste paaltjes op Stationsweg Heiloo

Meer nieuws met uitkijkpost bedrijfbelicht


Bron: \_____x(Jasper)x_____/
bron: \_____x(Jasper)x_____/
Bron: MaschatenBruggencate
bron: MaschatenBruggencate
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn