Nieuws

Alle supermarkten op zondag open

ARCHIEF: Dinsdag 17 september 2013 HEILOO - Als het aan de supermarkten ligt, gaan ze allemaal open op zondag. De nieuwe winkeltijden maken dat mogelijk.

Vanavond bespreekt de gemeenteraadscommissie Bestuurlijke Zaken het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om de winkeltijden in Heiloo aan te passen aan de huidige tijd.

"We hebben te maken met veranderingen in de samenleving, een groeiende behoefte aan winkelaanbod op zondagen en een grote invloed van deze veranderingen op de detailhandel", stelt het college in het voorstel.

Zondag open
Met de mogelijkheid om de winkels op zondag open te stellen, wordt de ondernemers de mogelijkheid geboden om in te springen op genoemde veranderingen. Op die manier kan zowel voor ondernemers als voor de inwoners een optimaal aanbod van winkelvoorzieningen in de gemeente behouden worden.

"De verwachting is dat in de praktijk de drie winkelcentra zelf hun koopzondagen zullen bepalen in die mate zoals dat nu het geval is. De supermarkten zullen er iedere zondag gebruik van maken, waarbij AH op dit moment heeft gezegd maar één vestiging te zullen openen. Tuincentra zullen met name in het voorjaar en rond kerst hun deuren op zondag openen."

Duidelijkheid
Het vrijgeven van de openstelling op zon- en feestdagen tussen 09.00 uur en 20.00 uur zorgt voor duidelijkheid en de tijden sluiten aan bij de tijden die in de ons omringende gemeenten worden gehanteerd. Ter voorkoming van een te nadelige beïnvloeding van de woon- en leefomgeving van (met name) winkelgebieden is bevoorrading op zon- en feestdagen niet toegestaan.

Dinsdag 17 september 2013 − bron: Gemeente Heiloo

2013-09-17 Alle supermarkten op zondag open
2013-08-21 Ruimere openingstijden voor winkels
2013-01-16 AH Het Hoekstuk op zondag open
2012-01-02 Albert Heijn 't Loo zondags open
2010-11-17 Lidl op zondag open
2010-03-04 AH blijft zondags gesloten
2008-12-19 Zondagopening Vomar

Meer nieuws met winkeltijden