Nieuws

Ander gebruik van klaslokalen

ARCHIEF: Dinsdag 24 september 2013 HEILOO - De piek in aantallen basisschoolleerlingen in Heiloo is voorbij. Steeds meer scholen krijgen te maken met gedeeltelijke leegstand.

Stichting Flore, het schoolbestuur waar de Willibrordschool onder valt, heeft toestemming gekregen om twee klaslokalen te verhuren aan KitsOonlie voor kinderopvang. Het gaat om een termijn van vijf jaar, die mogelijk met vijf jaar verlengd kan worden als Stichting Flore de school dan nog voor onderwijskundige doeleinden inzet.

"De Willibrordschool heeft te maken met vermindering van het aantal leerlingen. Daardoor staan er van de tien lokalen vier lokalen leeg. Flore wil deze lokalen graag verhuren. De gemeente Heiloo moet daar officieel toestemming voor geven in het kader van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs Heiloo 2010", zegt een woordvoerder van de gemeente.

Samenwerking
Eerder dit jaar hebben verschillende schoolbesturen in Boekenstein/Mariënstein en de gemeente Heiloo gesproken over leegstand en samenwerking met partijen in de kinderopvang en buitenschoolse opvang. Het initiatief van Flore past prima in de afspraken die toen gemaakt zijn.

"Door een betere samenwerking met de voor- en naschoolse opvang kan de doorgaande ontwikkeling van kinderen worden gewaarborgd. Daarnaast biedt het de scholen de mogelijkheid om voor hun eigen ‘aanwas’ te zorgen door hun profilering te verbeteren."

Dinsdag 24 september 2013 − bron: Gemeente Heiloo

2018-05-15 Vijf herten dood doordat bezoekers bijvoeren: ''Dit is gewoon dierenmishandeling''
2018-04-28 Jeugd geeft advies over jongeren in armoede
2017-11-06 Kinderen basisschool Elckerlyc brengen burgemeester ontbijtje
2017-05-31 Luilak: wel herrie geen schade
2017-05-30 Yogacentrum niet welkom bij winkelcentrum: ''Gemeente heeft liever leegstand, dat spoort niet''
2017-05-04 Noord-Holland loopt achter met aanleg glasvezelinternet
2017-04-28 Heiloo stoot twee panden af op Mariënstein
2017-03-10 Woensdag 5 april ‘Jeugdgemeenteraad Heiloo’
2016-11-18 Noord-Hollandse leerlingen het ijs op voor water in Malawi

Meer nieuws met scholen leegstand


Bron: Instagram
bron: Instagram
Bron: Instagram
bron: Instagram
Bron: Instagram
bron: Instagram
Bron: Instagram
bron: Instagram
 

Reacties