Nieuws

Ander gebruik van klaslokalen

ARCHIEF: Dinsdag 24 september 2013 HEILOO - De piek in aantallen basisschoolleerlingen in Heiloo is voorbij. Steeds meer scholen krijgen te maken met gedeeltelijke leegstand.

Stichting Flore, het schoolbestuur waar de Willibrordschool onder valt, heeft toestemming gekregen om twee klaslokalen te verhuren aan KitsOonlie voor kinderopvang. Het gaat om een termijn van vijf jaar, die mogelijk met vijf jaar verlengd kan worden als Stichting Flore de school dan nog voor onderwijskundige doeleinden inzet.

"De Willibrordschool heeft te maken met vermindering van het aantal leerlingen. Daardoor staan er van de tien lokalen vier lokalen leeg. Flore wil deze lokalen graag verhuren. De gemeente Heiloo moet daar officieel toestemming voor geven in het kader van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs Heiloo 2010", zegt een woordvoerder van de gemeente.

Samenwerking
Eerder dit jaar hebben verschillende schoolbesturen in Boekenstein/Mariënstein en de gemeente Heiloo gesproken over leegstand en samenwerking met partijen in de kinderopvang en buitenschoolse opvang. Het initiatief van Flore past prima in de afspraken die toen gemaakt zijn.

"Door een betere samenwerking met de voor- en naschoolse opvang kan de doorgaande ontwikkeling van kinderen worden gewaarborgd. Daarnaast biedt het de scholen de mogelijkheid om voor hun eigen ‘aanwas’ te zorgen door hun profilering te verbeteren."

Dinsdag 24 september 2013 − bron: Gemeente Heiloo

2023-11-02 Liveblog: zo teistert storm CiarĂ¡n regio Alkmaar
2023-10-13 Niet minder, maar juist meer leerlingen verwacht in Heiloo.
2023-03-01 Sleutelen aan fietsen op het schoolplein
2022-11-25 Pionieren in circulair maakonderwijs
2022-07-13 Het zusje van Freddy Fit heet Madelief Sportief
2021-10-13 Unieke lesmethode in Nederland start in Bergen en Heiloo
2021-05-12 We mogen (onder voorbehoud) weer betaald seksen en binnensporten
2021-04-06 Wie is toch die mysterieuze 'Banksy' van Heiloo?
2020-12-14 Sportscholen en zwembaden dicht.

Meer nieuws met scholen leegstand


Bron: Paul Slaat Alles
bron: Paul Slaat Alles
Bron: Koen Elbers
bron: Koen Elbers
Bron: Elckerlyc
bron: Elckerlyc
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn