Nieuws

Eerste Appeltje Eitje-keurmerk uitgereikt

ARCHIEF: Dinsdag 22 oktober 2013 HEILOO - Wethouder Fred Dellemijn deelde vanmorgen het eerste Appeltje Eitje-keurmerk uit bij healthclub Dorssports.

Om het keurmerk te krijgen moet men jaarlijks één of meer activiteiten uit te voeren die in het teken staan van gezonde voeding, voldoende bewegen, geen tot matig alcoholgebruik, niet roken en/of tijdig ontspannen.

"Met deze activiteiten wordt het goede voorbeeld gegeven ten aanzien van een gezonde leefstijl. Zodat het voor inwoners vanzelfsprekender en dus makkelijker wordt om voor gezond te kiezen", weet de gemeente.

Activiteiten
Om in aanmerking te komen voor de titel heeft Dorssports diverse Appeltje Eitje-activiteiten bedacht. Zo staat er binnenkort een workshop gezonde smoothies maken op het programma, speciaal voor ouders en kinderen die aan de kidslessen deelnemen. Deze workshop wordt omlijst met een demonstratie kidsdance, waarbij vriendjes en vriendinnetjes worden uitgenodigd om te komen kijken en misschien zelfs mee te doen.

Health Battle
Ook start Dorssports in het kader van Appeltje Eitje met de ‘Health Battle Heiloo’. Doel hiervan is om de conditie van inwoners die al jaren worstelen met hun gezondheid te verbeteren door hen een cursus aan te bieden waarin bewegen, voeding en gezond gedrag centraal staan en de deelnemers zowel individueel als in groepsverband gecoacht worden.

Wethouder Fred Dellemijn: "Het is goed dat wij de eerst Appeltje Eitje-partner kunnen begroeten. Met deze activiteiten wordt het goede voorbeeld gegeven ten aanzien van een gezonde leefstijl."

Dinsdag 22 oktober 2013 − bron: Gemeente Heiloo

2023-10-13 Bedrijventerreinen krijgen Keurmerk Veilig Ondernemen
2022-07-11 Zorgrobots heilige graal voor werkdruk en personeelstekorten?
2021-07-15 Jongerenplatform regio Alkmaar zoekt jou!
2021-07-13 Minstens 90 mensen besmet met corona op kermis
2021-06-18 Protest tegen nieuwe zendmast in Oosterzij
2021-05-23 Daling coronabesmettingen in regio Alkmaar
2021-02-24 OM eist tot 8 jaar tegen producenten van MDMA
2020-10-14 Nieuwe reeks meet-ups moeten mantelzorg beter bespreekbaar maken
2020-06-29 Vuurtje maken of barbecue aan? Denk aan uw omgeving!

Meer nieuws met keurmerk gezondheid


Bron: De Paulusschool
bron: De Paulusschool
Bron: VDFLifestyleCoaching
bron: VDFLifestyleCoaching
Bron: VDFLifestyleCoaching
bron: VDFLifestyleCoaching
Bron: Virgil de la Haye
bron: Virgil de la Haye