Nieuws

Sinterklaasfeest voor kinderen

ARCHIEF: Vrijdag 1 november 2013 HEILOO - Het kinderfeest tijdens de intocht van Sinterklaas wordt opgeluisterd door de speciale Sinterklaasband.

Op zaterdag 23 november aanstaande zal burgemeester Hans Romeyn Sinterklaas en zijn Pieten verwelkomen in Heiloo. Om 11.00 uur is de officiële ontvangst op het bordes van het gemeentehuis. Daarna gaat de optocht door het dorp.

De route gaat via de Raadhuisweg naar het Looplein. Daarna over de Heerenweg naar het Stationsplein. Vervolgens gaat de stoet via Butterlaan, de Breedelaan, de Stationsweg en de Kennemerstraatweg naar het St. Willibrordusterrein.

Kinderfeest
Om 12.45 uur start het fantastische feest van Sinterklaas in de grote zaal van het ontmoetingscentrum De Strandwal. Daar wordt begonnen met optredens van de speciale Sinterklaasband "Vriendjes van Martine". Net als voorgaande jaren kan iedereen Sinterklaas ook een handje geven en een tekening of knutselwerkje overhandigen, een spannend moment voor de kleintjes.

Om te voorkomen dat de kleine kinderen in de verdrukking komen en niets kunnen zien, vraagt de Hoofdpiet alle ouderen om de kleine kinderen vóór hen plaats te laten nemen. "Als uw kind niet alleen vooraan wil of durft te staan vragen wij u om samen met uw kind áchter de kleine kinderen een mooi plekje uit te zoeken! Oftewel: kinderen vóór in de zaal en ouderen áchter in de zaal!"

Twitter
Vorig jaar zette Sinterklaas in Heiloo de eerste stapjes op de online sociale media. Hij bracht uit Spanje een echte Twitterpiet mee. Dat twitteren beviel zo goed, dat de Goedheiligman dit jaar voor Heiloo een eigen account heeft. Via @SintinHeiloo houdt ie ons op de hoogte:

Vrijdag 1 november 2013 − bron: Sinterklaasintocht Heiloo

2023-11-16 Sinterklaas mag van burgemeester Heiloo in gemeentehuis logeren
2023-11-15 Beverwijkers helpen elkaar: buurtcentrum gevuld met cadeaus
2015-10-29 Sinterklaasintocht in Heiloo op 21 november
2014-11-22 Sinterklaas weer warm onthaald in Heiloo
2014-11-15 De eerste Pieten in Heiloo gesignaleerd
2014-09-09 Subsidie voor sociale marktplaats
2013-12-05 Code rood: zeer zware windstoten
2013-12-05 Tentoonstelling over Spaanse tijd
2013-12-03 Mini-musical voor Sint Nicolaas

Meer nieuws met sinterklaas


Bron: CDAfractieheiloo
bron: CDAfractieheiloo
Bron: Joop Hofland
bron: Joop Hofland
Bron: Leonoor Christiaans
bron: Leonoor Christiaans
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn