Nieuws

Highlow Rangers hobbelen door Nepal

ARCHIEF: Woensdag 6 november 2013 HEILOO - De vriendengroep Highlow Rangers is afgelopen weekend op de motor gestapt in het altijd fraaie Nepal.

Vrijdag vertrokken de acht mannen en zondag zaten ze al op de motor. Niet zomaar motoren, maar betrouwbare Royal Enfield's. Gladde asfaltwegen en prachtige hotels zorgen voor een heerlijk ontspannen reis.

Eh... Nou, niet echt... De wegen zijn vaak onbegaanbaar, de hotels zijn naar Westerse maatstaven vies en luidruchtig, en ontspanning is na de ontberingen overdag alleen mogelijk bij inname van voldoende vloeibare pijndempers.

Onbetaalbaar
De mannen houden het thuisfront op de hoogte van hun avonturen via internet. Het gaat er daarbij literair en beeldend aan toe. Maandag schreef Kees: "18 uur zijn we er, een drama vandaag; frames in tweeën, steps er af, valpartijen, gebroken lichamen figuurlijk, stuurstang krom, koplampen aan flarden en ga zo door. Het was een absolute topper."

Maar enige zelfreflectie is ze niet vreemd. "We hebben er al allemaal een halve eeuw opzitten dus dat is normaal dat je verrot bent. Wie doet ons dit nou na?? Over 20 jaar gaan we met de zonnebloem op reis, maar voor die tijd zullen we hem nog een gier geven en zo is het. We hebben onze vleesetende gestreste, wijnslurpende levenstijl opzij gezet en stappen uit het vliegtuig om in heksenketel die Nepal heet te bivakkeren."

Veldwerk
De mannen blijven in Nepal tot volgende week woensdag 14 november. Ze brengen onder andere ook een bezoek aan Stichting Veldwerk van René Veldt. Wie op de hoogte wil blijven, dubbel van het lachen wil liggen, of leedvermaak zoekt, volge de dagelijkse verslagen op Kees' persoonlijke diarree of het nieuwe Hyves


De mannen voor de Kattenberg in Nepal (foto: Highlow Rangers)

Woensdag 6 november 2013 − bron: Highlow Rangers

2022-07-04 Veldwerk opent tijdelijke winkel voor Nepal in ’t Loo
2020-03-12 Geplunderde auto’s, ontplofte motor en Saharazand weerhouden Rangers niet van geslaagde sponsorrit naar Gambia
2020-02-14 De Highlow Rangers crossen langs Al-Qaeda, sprinkhanen en corruptie
2015-09-25 Benefiet Nepal nog steeds 'hard nodig'
2015-08-05 Naar Nepal, kijken of het goed gaat
2015-07-11 Geen dwangsom meer voor Highlow Rangers
2015-05-22 Highlow Rangers in actie voor Nepal
2015-05-07 Boekverkoop voor Nepal
2015-05-05 Heiloose Emelie Veldt vindt in Nepal schrik van haar leven

Meer nieuws met highlow nepal veldwerk


Bron: De Noord
bron: De Noord
Bron: Jos Keijsper
bron: Jos Keijsper
Bron: CiRoPack
bron: CiRoPack
Bron: Golfclub Heiloo
bron: Golfclub Heiloo