Nieuws

Groep vechtersbazen aangehouden

ARCHIEF: Zaterdag 7 december 2013 HEILOO - Een groep van zeven jongeren is afgelopen nacht door de politie in Alkmaar aangehouden na een opstootje.

De politie is bezig met een surveillance als zij iets na middernacht op zaterdagmorgen wordt aangesproken door een omstander dat er op de Mient gevochten wordt. Hierbij zou een persoon op de grond liggen die een hoofdwond zou hebben.

Men rent naar de aangegeven plaats en ziet daar mensen tegenover elkaar staan en over en weer duwen en trekken. Op dat moment loopt een deel van de groep weg in de richting van de Magdalenastraat.

Ruzie
Op de grond ligt een 25-jarige jongen uit Krommenie met een hoofdwond. De politie weet de groep tot rust te brengen. De ruzie blijkt te gaan om een conflict in een kroeg. De personen hebben daar ruzie gekregen om een omgevallen biertje. Uiteindelijk staat er een groep personen in de Langestraat en een groep op de Gewelfdestenenbrug. De persoon die op de grond lag hoort bij de groep die op de Gewelfde stenenbrug staat.

De groep uit de Langestraat komt uit Heiloo. Deze gaat terug in de richting van het station en de persoon die een hoofdwond heeft wordt overgebracht naar het ziekenhuis. De politie rijdt nog een stukje achter de groep uit Heiloo aan ter beveiliging.

Escalatie
De politie wordt door een 19-jarige inwoner uit Heiloo uitgescholden voor ondermeer "kankermongolen". Hierop stapt de agent af en spreekt de jongen aan. Een ander persoon gaat zich er ook mee bemoeien, terwijl de eerste persoon op een raam van een winkel begint te slaan. Hierop pakt de politie hem vast waarna de hele groep zich tegen de politie keert.

Er ontstaat een confrontatie tussen de politie en de groep, die leidt tot de aanhouding van zeven jongeren in de leeftijd van 17 tot 20 jaar uit Heiloo. Op enig moment is één van de vechtersbazen ook nog in de bek van politiehond Luc gelopen. De hond, die assisteerde bij de aanhouding van de groep, heeft de jongen in zijn bovenbeen gebeten. De verwondingen zijn gehecht.

Update: een prive-omstandigheid verwijderd uit bericht

Zaterdag 7 december 2013 − bron: Politie.nl

2022-08-06 Waarschuwingsschot en aanhouding na bedreiging met mes
2022-02-14 Alkmaar - Geen hartendief, maar rozendief
2021-11-16 Verdachte betuigt in rechtszaal spijt over geweld tegen ex.
2021-07-30 Hennepkwekerij in bedrijfspand aangetroffen
2021-02-03 Weer verdachte uit Heiloo aangehouden voor datadiefstal bij GGD
2021-02-02 Derde aanhouding voor datadiefstal bij GGD
2021-01-31 Heemskerk - Dode bij geweldsincident
2020-12-15 Hells Angels en No Surrender opnieuw verboden
2020-11-16 Peter van Veen: Van Kwartje Koffie tot Motel Heiloo

Meer nieuws met aanhouding geweld


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Ruud Bos
bron: Ruud Bos
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Ilonka Ory
bron: Ilonka Ory