Nieuws

Groep vechtersbazen aangehouden

ARCHIEF: Zaterdag 7 december 2013 HEILOO - Een groep van zeven jongeren is afgelopen nacht door de politie in Alkmaar aangehouden na een opstootje.

De politie is bezig met een surveillance als zij iets na middernacht op zaterdagmorgen wordt aangesproken door een omstander dat er op de Mient gevochten wordt. Hierbij zou een persoon op de grond liggen die een hoofdwond zou hebben.

Men rent naar de aangegeven plaats en ziet daar mensen tegenover elkaar staan en over en weer duwen en trekken. Op dat moment loopt een deel van de groep weg in de richting van de Magdalenastraat.

Ruzie
Op de grond ligt een 25-jarige jongen uit Krommenie met een hoofdwond. De politie weet de groep tot rust te brengen. De ruzie blijkt te gaan om een conflict in een kroeg. De personen hebben daar ruzie gekregen om een omgevallen biertje. Uiteindelijk staat er een groep personen in de Langestraat en een groep op de Gewelfdestenenbrug. De persoon die op de grond lag hoort bij de groep die op de Gewelfde stenenbrug staat.

De groep uit de Langestraat komt uit Heiloo. Deze gaat terug in de richting van het station en de persoon die een hoofdwond heeft wordt overgebracht naar het ziekenhuis. De politie rijdt nog een stukje achter de groep uit Heiloo aan ter beveiliging.

Escalatie
De politie wordt door een 19-jarige inwoner uit Heiloo uitgescholden voor ondermeer "kankermongolen". Hierop stapt de agent af en spreekt de jongen aan. Een ander persoon gaat zich er ook mee bemoeien, terwijl de eerste persoon op een raam van een winkel begint te slaan. Hierop pakt de politie hem vast waarna de hele groep zich tegen de politie keert.

Er ontstaat een confrontatie tussen de politie en de groep, die leidt tot de aanhouding van zeven jongeren in de leeftijd van 17 tot 20 jaar uit Heiloo. Op enig moment is één van de vechtersbazen ook nog in de bek van politiehond Luc gelopen. De hond, die assisteerde bij de aanhouding van de groep, heeft de jongen in zijn bovenbeen gebeten. De verwondingen zijn gehecht.

Update: een prive-omstandigheid verwijderd uit bericht

Zaterdag 7 december 2013 − bron: Politie.nl

2020-03-26 Tienerverdachten langer in voorarrest
2020-02-24 Verdachten van gewelddadige woningoverval in Heiloo blijven minimaal maand langer in voorarrest
2020-01-03 Acht jaar cel voor neerschieten automobilist bij overval op Alkmaarse parkeerplaats
2019-10-17 Automobilist die vrouwen neerstak gevonden via kenteken schoonmoeder
2019-08-05 Man aangehouden voor beroving met geweld
2019-08-05 Castricum - Beroving met geweld
2019-04-19 Minister wil feiten boven tafel na aanhouding tbs'er wapenhandel in kliniek Heiloo
2019-04-19 Directeur forensisch psychiatrische kliniek Heiloo: "Risico's elke dag opnieuw inschatten"
2019-04-12 Tbs'er in kliniek Heiloo opgepakt voor wapenhandel

Meer nieuws met aanhouding geweld


Bron: Ruud Bos
bron: Ruud Bos
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Ilonka Ory
bron: Ilonka Ory
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn