Nieuws

Opera Carmen in muzikale steigers

ARCHIEF: Maandag 9 december 2013 HEILOO - Een half jaar voordat muzikaal Heiloo van zich laat horen, staat de organisatie van Music Meeting Heiloo al stevig in de steigers.

De eigenzinnige uitvoering van George Bizet’s opera Carmen op zaterdag 14 en zondag 15 juni 2014 belooft een bijzonder evenement worden. Toen op 1 december de aanmelding voor koren, orkesten en kleine muziekgroepen sloot, bleek het aantal aanmeldingen nog groter dan bij de eerste editie, vorig jaar.

De organiserende werkgroep zal de deelnemende muzikanten vragen waar mogelijk samen te gaan werken of samen te gaan spelen. Voorzitter Wim Heijne: "Doel van ons evenement is immers de ontmoeting van musici en muziekstijlen. Dat kan bijzonder inspirerend zijn. Maar er is ook een praktische reden voor het samen spelen: door het enthousiasme van de musici dreigt de uitvoering te lang te gaan duren. En dat kan niet de bedoeling zijn."

Combinaties
Een eerste bijzondere combinatie is al gevormd: de Harmonie Caecilia en het Oratoriumkoor Heiloo willen samen de Habanera uit Carmen gaan uitvoeren. De ambitie om de Heilooër versie van Carmen te omlijsten met twee instrumentale suites lijkt te gaan slagen. Zowel het Alkmaars Symfonieorkest, waarin veel Heilooër muzikanten spelen, als harmonieorkest Eensgezindheid hebben hun medewerking toegezegd.

Wandeling
De ouverture van Carmen zal ten gehore worden gebracht in de grote zaal van Cultureel Centrum “De Strandwal”. Als het publiek vervolgens onder leiding van een verteller zijn Carmen-wandeling langs de locaties op het terrein van Landgoed Willibrord (het voormalige GGZ-terrein) onderneemt, ontmoet het tal van groepen die Spaanse muziek maken. In de Kapel worden de koorwerken uit Carmen gezongen. Terug in het cultureel centrum klinken de instrumentale slotdelen.

Het publiek zal in groepen van 40 tot 50 mensen langs de Carmen-optredens worden geleid. Er zal geen entree worden geheven, maar de Werkgroep MMH hoopt en verwacht dat mensen een financiële bijdrage zullen geven om de kosten van het muzikale evenement te bestrijden. Ook wordt nog gezocht naar sponsors.

Programma
Carmen wordt zaterdagmiddag 14 juni uitgevoerd, de zondag is gereserveerd voor eigen repertoire van de muziekgroepen. Daarvoor worden twee zalen op het landgoed ingericht. Artistiek leider Teunis van der Zwart dirigeert voor de musici en het publiek aan het einde van het zondagprogramma een finale, ongetwijfeld uit Carmen. En natuurlijk klinkt tenslotte het Heilooër Volkslied.

Maandag 9 december 2013 − bron: Music Meeting Heiloo

2017-02-21 20 muziekgroepen bij Music Meeting Heiloo
2015-04-19 Expeditie Willibrorus trekt volle Cultuurkoepel
2015-02-28 Willibrordus zet voet aan land in het rijk der Friezen
2014-11-11 Informatieavond voor muzikanten over Music Meeting Heiloo 2015
2014-11-11 Informatieavond voor muzikanten over Music Meeting Heiloo in 2015
2014-09-02 Opnieuw subsidie van TAQA
2014-06-16 Grote drukte en gemoedelijke sfeer
2014-06-12 Speciaal Carmenlied op Music Meeting
2014-06-04 Zomeravondconcert in de Witte Kerk

Meer nieuws met carmen music meeting volkslied


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid