Nieuws

Lancering Thuis in de Toekomst

ARCHIEF: Zondag 29 december 2013 HEILOO - Gisteren maakten inwoners en ondernemers in een grote tent op het Looplein via unieke demonstraties kennis met het project Thuis in de Toekomst.

Het werd een dagje kijken in de toekomst, maar ook werd duidelijk dat er al heel veel digitale diensten beschikbaar zijn.

De mogelijkheden met glasvezel zijn onbeperkt, zeker voor ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig in de eigen vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Ook als de zorgbehoefte toeneemt.

Hulp in huis

Heel simpel op de TV zien wie er voor de deur staat en vanaf de bank de voordeur openen. Via een tablet de verlichting en temperatuur regelen of een afspraak met de kapper aan huis. Hoogwaardige beeldcommunicatie met familie en zorgverleners via de TV en face to face contact met de medische meldkamer of eigen huisarts.

Er zijn ook systemen die monitoren en noodsituaties herkennen met melding aan familie of bijvoorbeeld mantelzorg. Domotica, glasvezel en digitale diensten gaan hand in hand.

Toekomst dichtbij

Kinderen lieten hun naam in 3D printen. Er werd geprint met biologisch afbreekbaar organisch materiaal (uit maisafval). In de toekomst is het mogelijk om thuis uw eigen maaltijd te 'printen'. Met afstandsbediening en beeldherkenning stuurden belangstellenden de aanwezige robots aan. Met een virtual reality bril op kon men een echte rit in een achtbaan (3D) meemaken. De demonstraties brachten de toekomst een stuk dichterbij.

Platform

Namens Ondernemend Heiloo waren Rob van der Wal en Henk Morsch aanwezig om het digitale platform van Heiloo te promoten. Samen met Pierre Jochems en Paul van Aalst van het project Thuis in de Toekomst namen zij officieel het stokje over van Reggefiber, dat de aanleg van glasvezel in Heiloo heeft gerealiseerd.


Het Fablab van de Kaasfabriek demonstreerde 3D printen (foto: Thuis in de Toekomst)

Zondag 29 december 2013 − bron: Thuis in de Toekomst

2021-05-21 Vacature Bestuurder Adviesraad Sociaal Domein
2021-01-14 Meld u tot 31 januari aan voor de inkoopactie isolatie
2020-04-03 Regionaal Archief legt collectie foto's uit coronatijd aan voor toekomstige historici
2020-02-19 Oud-onderwijsminister Jos van Kemenade (82) overleden
2020-02-07 Wethouders sparren met leerlingen Elckerlyc over energiebesparing
2019-10-31 'OUT OF BUSINESS' Cybercrime Event in Cultuurkoepel Heiloo
2019-10-14 Boer Wilco strijdt voor toekomst van zijn bedrijf: "Mijn dochter en zoon willen ook boer worden"
2019-06-28 Fietsstraat Hoogeweg feestelijk geopend
2019-06-03 Een levendig 't Loo: hoe ziet dat er uit?

Meer nieuws met toekomst glasvezel


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: PvdA-Heiloo
bron: PvdA-Heiloo
Bron: Frank Brandsen
bron: Frank Brandsen
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn