Nieuws

Lancering Thuis in de Toekomst

ARCHIEF: Zondag 29 december 2013 HEILOO - Gisteren maakten inwoners en ondernemers in een grote tent op het Looplein via unieke demonstraties kennis met het project Thuis in de Toekomst.

Het werd een dagje kijken in de toekomst, maar ook werd duidelijk dat er al heel veel digitale diensten beschikbaar zijn.

De mogelijkheden met glasvezel zijn onbeperkt, zeker voor ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig in de eigen vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Ook als de zorgbehoefte toeneemt.

Hulp in huis

Heel simpel op de TV zien wie er voor de deur staat en vanaf de bank de voordeur openen. Via een tablet de verlichting en temperatuur regelen of een afspraak met de kapper aan huis. Hoogwaardige beeldcommunicatie met familie en zorgverleners via de TV en face to face contact met de medische meldkamer of eigen huisarts.

Er zijn ook systemen die monitoren en noodsituaties herkennen met melding aan familie of bijvoorbeeld mantelzorg. Domotica, glasvezel en digitale diensten gaan hand in hand.

Toekomst dichtbij

Kinderen lieten hun naam in 3D printen. Er werd geprint met biologisch afbreekbaar organisch materiaal (uit maisafval). In de toekomst is het mogelijk om thuis uw eigen maaltijd te 'printen'. Met afstandsbediening en beeldherkenning stuurden belangstellenden de aanwezige robots aan. Met een virtual reality bril op kon men een echte rit in een achtbaan (3D) meemaken. De demonstraties brachten de toekomst een stuk dichterbij.

Platform

Namens Ondernemend Heiloo waren Rob van der Wal en Henk Morsch aanwezig om het digitale platform van Heiloo te promoten. Samen met Pierre Jochems en Paul van Aalst van het project Thuis in de Toekomst namen zij officieel het stokje over van Reggefiber, dat de aanleg van glasvezel in Heiloo heeft gerealiseerd.


Het Fablab van de Kaasfabriek demonstreerde 3D printen (foto: Thuis in de Toekomst)

Zondag 29 december 2013 − bron: Thuis in de Toekomst

2023-03-01 Sleutelen aan fietsen op het schoolplein
2022-11-14 Maatregelen spreiding toekomstig autoverkeer bekend
2022-11-14 Intentieovereenkomst voor woningbouw Westerhoeve
2022-06-23 Uiterste datum zonnepanelenactie 30 juni
2022-03-07 Start nieuwe inkoopactie zonnepanelen op 10 maart
2022-02-10 De milieustraat van de toekomst door de ogen van de inwoners
2022-02-08 Nieuwe Gouden Kans-trajecten voor jongeren
2022-01-03 Denken over de toekomst van kerkgebouwen
2021-11-30 Dierenbescherming naar de rechter om opvang dieren af te dwingen

Meer nieuws met toekomst glasvezel


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: PvdA-Heiloo
bron: PvdA-Heiloo
Bron: Frank Brandsen
bron: Frank Brandsen
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn