Nieuws

Echo onderzoek bij Echo-Adfysio

ARCHIEF: Woensdag 22 januari 2014 HEILOO - Voor een echo onderzoek bij spier-, en peesblessures en gewrichtsklachten kunt u bij Echo-Adfysio direct terecht. Zo krijgt u snel (zonder allerlei tijdrovende omwegen) inzicht en informatie of, en zo ja waar en in welke mate weefsel, beschadigd is, waardoor gerichte behandeling -zonder tijdsverlies- effectiever kan worden ingezet.


Gerbrand van der Doorn is fysiotherapeut met ruime ervaring. Vanuit zijn grote fascinatie voor de werking van het menselijk lichaam had hij jarenlang het gevoel dat hij bij een eerste visite van een cliënt het liefste een kijkje ‘onder de huid’ zou willen nemen. "Als fysiotherapeut maak je bij een intake en onderzoek een behandelplan, maar je kunt nooit helemaal in detail weten, wat er nu exact aan de hand is of waar precies de ontsteking zit. Een echo onderzoek geeft dit inzicht wel."

Echografie
Veel mensen associëren echografie met zwangerschap, maar ultrasound of sonar wordt ook toegepast bij klinische onderzoeken naar verschillende lichaamsaandoeningen. Zo wordt echografie in de fysiotherapie gebruikt als ondersteunend middel om het bewegingsapparaat te onderzoeken. De apparatuur hiervoor (Musculo Skeletaal Ultrasound of MSU) is in de loop der jaren steeds handzamer geworden. MSU echografie wordt in België veelvuldig bij de fysiotherapeut toegepast.

Gerbrand’s interesse in echografie is zo’n 13 jaar geleden ontstaan. Zijn passie volgend heeft hij de opleiding gevolgd bij de Belgische professor en radioloog Jan Gielen verbonden aan de universiteit van Antwerpen, en specialiseerde zich in MSU Echografie. Een echo is zo gemaakt; het goed kunnen interpreteren ervan vergt training, nauwkeurigheid, kennis en ervaring. "En je moet er oog voor hebben", aldus Gerbrand.

Fysiotherapeutisch advies
Met zijn kennis en ervaring als fysiotherapeut kan hij aan de hand van een echo onderzoek een goede inschatting van eventuele weefselschade maken en een deskundig advies geven wat deze cliënt kan doen om het natuurlijke herstel te bevorderen en provocatie van de blessure te voorkomen. Al dan niet in combinatie met oefeningen. Of mensen vervolgen gerichte behandeling bij hun eigen vertrouwde fysiotherapiepraktijk. Vandaar de naam Echo Adfysio; echo en fysiotherapeutisch advies. Naast zijn werkzaamheden in een fysiotherapiepraktijk elders heeft Gerbrand met Echo Adfysio een solopraktijk en is sinds een half jaar in het Willibrordus Business Centrum in Heiloo gevestigd, waar hij twee middagen per week aanwezig is. De apparatuur is mobiel, dus op verzoek komt Echo Adfysio ook op locatie.

Tal van collega fysiotherapeuten maken al gebruik van de ondersteunende diensten van Echo Adfysio. Ook aan verzorgend personeel van zorginstellingen, verpleeghuizen, en mensen met een communicatieve beperking kan een echo onderzoek snel duidelijkheid geven. Want Gerbrand hanteert de slogan: "Voor elk probleem is een oplossing en een advies tot herstel!"

Echo-Adfysio, Willibrordus Business Centrum 2.29
Kennemerstraatweg 464, 1851 NG Heiloo, tel. 06-53106162
www.echo-adfysio.nl, gerbrand@echo-adfysio.nl

Woensdag 22 januari 2014 − bron: Uitkijkpost

2020-04-30 Herdenkingskrant: Heiloo viert 75 jaar bevrijding
2020-04-29 Kranslegging 4 mei
2019-04-23 Prijsuitreiking gedichtenwedstrijd door de burgemeester
2019-02-06 Glad op de wegen? Dit moet je doen
2018-06-08 Omvergereden paaltjes weer teruggeplaatst op Stationsweg Heiloo
2018-06-05 Ook tweede paaltje op Stationsweg in Heiloo geramd
2018-06-04 Brand bedrijfspand Heiloo vermoedelijk aangestoken: politie zoekt getuigen
2018-06-01 Grote brand in centrum Heiloo onder controle
2018-05-29 Eerste ongeluk bij net geplaatste paaltjes op Stationsweg Heiloo

Meer nieuws met uitkijkpost bedrijfbelicht


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Ondernemend Heiloo
bron: Ondernemend Heiloo