Nieuws

"Kamervragen" over afrit A9

ARCHIEF: Woensdag 12 februari 2014 HEILOO - De lokale CDA-fractie heeft vragen gesteld aan het college over de afspraken die zijn gemaakt voor de aansluiting op de snelweg.

CDA-Heiloo is blij dat er eindelijk een doorbraak lijkt te zijn ten aanzien van de financiering van de aansluiting A9 bij Heiloo. Maar ook voor deze sterk verbeterde afspraken geldt dat dit voor onze gemeente financieel verantwoord moet zijn, meent men.

"Veel inwoners zien de voordelen van een aansluiting A9, maar willen terecht niet dat we hiermee onze voorzieningen in de waagschaal stellen", meent Hessel Hiemstra van de lokale CDA-fractie.

Vragen
Het onderwerp komt vanavond aan de orde in de commissie Openbare Ruimte. Ter voorbereiding daarop heeft CDA-Heiloo aan het college een aantal vragen gesteld, die de afweging veel scherper en transparanter moet maken. Men wenst op basis van deze vragen een compleet inzicht in de financiële risico's, zodat daarmee een verantwoord besluit mogelijk is.

  • Welk deel van de bijdrage van Heiloo in de kosten voor de aansluiting A9 van in totaal 8,5 miljoen euro is financieel 'hard' gedekt? Waar is dat op gebaseerd?
  • Wat zijn voor Heiloo de risico's dat de noodzakelijke verwerving en procedures niet op tijd zijn afgerond en welke financiële risico's loopt de gemeente daarbij? Bestaat daarbij ook het risico van planschade?
  • Is het realistisch dat in Heiloo 2.400 woningen worden gerealiseerd, waarmee de bijdrage van 5,25 miljoen euro voor 'Groenprojecten' wordt gefinancierd? Wat gebeurt er wanneer er minder woningen worden gerealiseerd?
  • Op welke wijze kan het college garanderen dat - indien de realisatie financieel tegenvalt - niet leidt tot negatieve effecten in de rest van de begroting, met als gevolg bezuinigingen op de huidige voorzieningen zoals de bibliotheek, sportvoorzieningen etc?
  • Wat zijn de financiële risico's voor Heiloo indien Heiloo alsnog niet met deze overeenkomst instemt? Is niet-meedoen feitelijk net zo duur als wel-meedoen?

Het onderwerp staat als punt 6 Overeenkomst Nieuwe Strandwal zonder stukken op de agenda voor de vergadering van de commissie Openbare Ruimte. Deze vindt plaats in het gemeentehuis, is openbaar toegankelijk en begint om 20.00 uur.

Woensdag 12 februari 2014 − bron: CDA-Heiloo

2022-03-25 Kits Oonlie moet klaslokalen voor kinderopvang in Heiloo ontruimen, zegt de rechter.
2022-03-21 Burgemeester Heldoorn wordt verkenner
2022-03-17 Misschien verandert er toch nog iets in Heiloo.
2021-12-06 Ongeval met vrachtwagen op A9
2021-10-27 Geluidswal van zonnepanelen langs de A9 bij Heiloo.
2021-09-14 Geen besluitvorming over aansluiting A9 bij Heiloo
2021-08-31 Storing in Leeghwaterbrug opgelost, file tot op de A9 bij Heiloo
2021-07-30 Vierduizend jaar oude weefkam in kuil
2021-07-05 Automobilist gewond bij botsing met vrachtwagen op A9 bij Heiloo

Meer nieuws met snelweg a9 afrit


Bron: Cultuurkoepel Heiloo
bron: Cultuurkoepel Heiloo
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra