Nieuws

"Kamervragen" over afrit A9

ARCHIEF: Woensdag 12 februari 2014 HEILOO - De lokale CDA-fractie heeft vragen gesteld aan het college over de afspraken die zijn gemaakt voor de aansluiting op de snelweg.

CDA-Heiloo is blij dat er eindelijk een doorbraak lijkt te zijn ten aanzien van de financiering van de aansluiting A9 bij Heiloo. Maar ook voor deze sterk verbeterde afspraken geldt dat dit voor onze gemeente financieel verantwoord moet zijn, meent men.

"Veel inwoners zien de voordelen van een aansluiting A9, maar willen terecht niet dat we hiermee onze voorzieningen in de waagschaal stellen", meent Hessel Hiemstra van de lokale CDA-fractie.

Vragen
Het onderwerp komt vanavond aan de orde in de commissie Openbare Ruimte. Ter voorbereiding daarop heeft CDA-Heiloo aan het college een aantal vragen gesteld, die de afweging veel scherper en transparanter moet maken. Men wenst op basis van deze vragen een compleet inzicht in de financiële risico's, zodat daarmee een verantwoord besluit mogelijk is.

  • Welk deel van de bijdrage van Heiloo in de kosten voor de aansluiting A9 van in totaal 8,5 miljoen euro is financieel 'hard' gedekt? Waar is dat op gebaseerd?
  • Wat zijn voor Heiloo de risico's dat de noodzakelijke verwerving en procedures niet op tijd zijn afgerond en welke financiële risico's loopt de gemeente daarbij? Bestaat daarbij ook het risico van planschade?
  • Is het realistisch dat in Heiloo 2.400 woningen worden gerealiseerd, waarmee de bijdrage van 5,25 miljoen euro voor 'Groenprojecten' wordt gefinancierd? Wat gebeurt er wanneer er minder woningen worden gerealiseerd?
  • Op welke wijze kan het college garanderen dat - indien de realisatie financieel tegenvalt - niet leidt tot negatieve effecten in de rest van de begroting, met als gevolg bezuinigingen op de huidige voorzieningen zoals de bibliotheek, sportvoorzieningen etc?
  • Wat zijn de financiële risico's voor Heiloo indien Heiloo alsnog niet met deze overeenkomst instemt? Is niet-meedoen feitelijk net zo duur als wel-meedoen?

Het onderwerp staat als punt 6 Overeenkomst Nieuwe Strandwal zonder stukken op de agenda voor de vergadering van de commissie Openbare Ruimte. Deze vindt plaats in het gemeentehuis, is openbaar toegankelijk en begint om 20.00 uur.

Woensdag 12 februari 2014 − bron: CDA-Heiloo

2020-06-25 Opnieuw problemen met Leeghwaterbrug.
2020-06-20 Man liep met bijl in de hand door Heiloo
2020-06-14 Oude Volkswagen Kever vat vlam
2020-05-20 Tunnel Vennewatersweg open na veertien maanden werk
2020-05-10 Corona: Heilooënaar overlijdt, enkele nieuwe besmettingen erbij
2020-03-11 Coronaverdachte opgenomen in quarantainelocatie op GGZ-terrein in Heiloo: eerste gast is inwoner van Hoorn
2020-03-02 PvdA, Heiloo Lokaal en D66 willen nu ook geen behandeling A9 en Zandzoom
2020-02-29 Oppositiepartijen in Heiloo vrezen na vernietigen bestemmingsplan A9 voor fors minder woningen in Zandzoom
2020-02-24 Weer uitstel voor afslag A9: bestemmingsplannen moeten opnieuw

Meer nieuws met snelweg a9 afrit


Bron: CryptoDutchies
bron: CryptoDutchies
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: HEILOO-2000
bron: HEILOO-2000
Bron: 💙M@rtine🇳🇱
bron: 💙M@rtine🇳🇱