Nieuws

Goed debat zonder verrassingen

ARCHIEF: Donderdag 6 maart 2014 HEILOO - Het grote politieke debat tussen de lijsttrekkers leverde veel discussie maar weinig nieuwe inzichten bij kiezers op.

Gisteravond 5 maart werd bij Fletcher Heiloo het lijsttrekkersdebat gehouden, georganiseerd door ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo en Gemeente Heiloo. De leiding was in handen van plaatsgenoot Léon Bouwman.

De lijsttrekkers kregen allereerst de gelegenheid om in één minuut hun partij te verkopen met een elevator pitch. Ook konden zij aangeven wat zij de afgelopen vier jaar hadden bereikt waarop zij trots waren.

Wapenfeiten
VVD-er Rob Opdam is trots op het behoud van Het Baafje. Elly Beens (CDA) op Nieuw Varne voor mensen die zorg nodig hebben. NCPN-er Willem Gomes noemde zijn strijd tegen zendmasten. Fred Dellemijn (Heiloo-2000) de samenwerking met Bergen, Uitgeest en Castricum. Hans van Halem (D66) sloot zich daarbij aan. Cees Rootjes (PvdA) op wat bereikt is bij sportverenigingen Double Stars en Dojo 't Loo.

Stellingen
Daarna volgde een geanimeerde en interactieve discussie over 15 hete hangijzers. De stellingen gingen onder andere over de afslag A9, Boekelermeer, C2000 zendmast, sport en cultuur. Fred Dellemijn (Heiloo-2000) stal de show met de nodige attributen en deelde als wethouder veel kaartjes uit. De oppositie kreeg vooral in de persoon van Rob Opdam (VVD) ruime zendtijd. Hij kreeg ook de meeste vragen vanuit het publiek.

Het Baafje
Een paar opmerkelijke zaken waren er wel. Zo werd gemeld dat er binnenkort goed nieuws is voor bedrijventerrein Boekelermeer. En na een vraag van de oud-voorzitter van de zwemclub Peter van Hove bleken meerdere partijen voor een onderzoek naar een nieuw regionaal zwembad. Dat was reden voor Joke Bart van de Vrienden van het Baafje om nog even fijntjes duidelijk te maken dat een nieuw zwembad 7 miljoen euro kost en het Baafje slechts 2 ton per jaar.

De goed geleide discussie liep bijna drie kwartier uit. Toen bij de afronding met handopsteken werd gevraagd wie in het publiek van mening was veranderd door het debat en een andere partij zou kiezen, bleek dat minimaal. Oftewel: goede discussie, professioneel geleid, prima interactie, maar weinig nieuws onder de zon.

Donderdag 6 maart 2014 − bron: Heiloo-Online

2022-03-21 Uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2022 officieel vastgesteld
2022-03-17 Voorlopige uitslag verkiezingen gemeenteraad 2022
2022-03-08 Sportdebat in Cultuurkoepel Heiloo met alle zeven partijen
2022-02-01 Openbare bijeenkomst verkiezingen Gemeenteraad
2022-01-04 Opvallend: Ko Hemminga stapt over naar Heiloo-2000.
2021-11-03 Eigen volk eerst in de woningwereld.
2018-03-06 Verkiezingsdebat 14 maart in Cultuurkoepel
2018-02-13 Kandidatenlijsten gemeenteraadsverkiezingen bekend
2017-10-17 Lijsttrekkers VVD BUCH-gemeenten bekend

Meer nieuws met gemeenteraadsverkiezing


Bron: LAURA VVH
bron: LAURA VVH
Bron: Gemeente Heiloo
bron: Gemeente Heiloo
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online