Nieuws

Ophef om nep-Twitter NCPN

ARCHIEF: Vrijdag 14 maart 2014 HEILOO - Een satirische nep-account op Twitter voor NCPN lijsttrekker Willem Gomes leidt tot de nodige discussie.

De parodische account @WillemGomes heeft als omschrijving "Communist. Lijsttrekker van NCPN Heiloo. Tegen het kapitalisme, internet, e-mail, websites, Facebook of Twitter. Dit is een nep-account als satire."

Er zijn hilarische tweets verstuurd, maar die vallen niet bij iedereen goed. Een dorpsgenote: "Is dit een satirisch 'grapje' van één van de andere partijen? Gaan we nu ook al in de gemeenteraad van Heiloo met modder gooien?"

Eigen kracht
Cees Rootjes, lijstrekker van de PvdA Heiloo ontkent elke betrokkenheid en vindt het smakeloos: "Doe er als lijsttrekker van de PvdA Heiloo ook aan niet mee. Stemmen halen doe je door het eigen programma voor het voetlicht te brengen en niet door andere partijen in diskrediet te brengen."

Ook Ellen Las van Bennekom van VVD Heiloo laat weten dat haar partij er niets mee te maken heeft. "Ik kan je verzekeren dat de VVD Heiloo campagne voert vanuit eigen kracht en op een eerlijke manier het debat aangaat en zich afzijdig houdt van zwartmakerij in welke vorm dan ook."

Aangifte
Gomes zelf is ’verdrietig’ over de twitteractie, die uiteraard in verband kan worden gebracht met de gemeenteraadsverkiezingen van volgende week woensdag. De NCPN heeft inmiddels aangifte gedaan van smaad bij de politie.

Vrijdag 14 maart 2014 − bron: Forum

2022-01-04 Opvallend: Ko Hemminga stapt over naar Heiloo-2000.
2021-11-03 Eigen volk eerst in de woningwereld.
2019-12-10 Twee branden in twaalf uur in voormalig clubhuis Hells Angels Heiloo
2019-08-03 Communistische splinter viert twintigjarig bestaan in Oldambt
2019-06-06 Hagelstenen, vernielde auto's en omgewaaide bomen: flinke schade door noodweer
2019-01-25 Sneeuw als detective
2018-11-04 Verandering in raad Heiloo
2018-06-19 Opmeerse ambtenaren op straat door brand zonnepanelen op dak gemeentehuis
2018-06-07 Vermiste Fiona Meiland teruggevonden

Meer nieuws met ncpn twitter gemeenteraadsverkiezing


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Gemeente Heiloo
bron: Gemeente Heiloo
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online