Nieuws

Verzuim Lokaal ontzorgt bij ziekte

ARCHIEF: Woensdag 23 april 2014 HEILOO - Of het nu gaat om lang- of kortdurend ziekteverzuim, er wordt van werknemers en werkgevers verwacht dat er, in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter, stappen worden ondernomen zodat de werknemer weer zo snel mogelijk in het arbeidsproces terug kan keren.


Gaat hierin iets niet volgens de wettelijke regels, dan kan dit voor de werkgever in sommige gevallen langdurige gevolgen hebben. Van een verkeerde gang van zaken wordt doorgaans ook de werknemer niet beter. Verzuim Lokaal biedt de deskundigheid, werkt servicegericht en met een breed netwerk om dit traject vlot, goed en op een verantwoorde manier te laten verlopen. Secuur maatwerk, op zo’n manier dat alle partijen tevreden kunnen zijn!

Casemanager
Verzuim Lokaal wordt gerund door Tinka Monincx, geboren en getogen in Heiloo. Zij heeft de post hbo-opleiding voor geregistreerd casemanager bijna afgerond. Ervaring heeft ze volop; ze is al enige jaren werkzaam bij AD Verzuimbegeleiding, het bedrijf in Arbo-dienstverlening van haar vader Aldert Duijnmaijer. Hij is arbeidsdeskundige en wordt ingeschakeld door arbodiensten, UWV en gemeenten bij langdurig ziekteverzuim van werknemers. Tinka’s vorige afgeronde studie Communicatie sluit goed aan bij haar werk als casemanager. Ze werkt graag met mensen! ,,En een goede communicatie is belangrijk om tot een passende oplossing te komen.”

Waar voor ingewikkelde ziekteverzuimgevallen de tussenkomst van een arbeidsdeskundige veelal vereist is, kan Verzuim Lokaal reeds in een vroeg stadium veel narigheid voorkomen door tijdig de juiste stappen te ondernemen. Maatwerk in het volledig ontzorgen van de werkgever, in de breedste zin, maar Verzuim Lokaal is er ook voor de werknemer.

Netwerk
De kracht van Verzuim Lokaal ligt in het woord ‘lokaal’. ,,We staan dicht bij de mensen, zijn direct bereikbaar, hanteren met één aanspreekpunt korte lijnen en we kennen de omgeving op ons duimpje!” Tinka kan putten uit een breed netwerk van professionals die ook in haar vaders bedrijf worden geraadpleegd. Als er een beroep wordt gedaan op een bedrijfsarts, psycholoog en dergelijke, is ook hierbij het lokale aspect een voordeel. ,,Een bedrijfsarts bepaalt wat iemand nog wel kan en wat niet. Van daaruit gaan we, in overleg met werkgever en werknemer, de mogelijkheden onderzoeken. Kan iemand terugkeren in zijn eigen werk, is ander werk of aangepast werk in hetzelfde bedrijf misschien de oplossing, of is het beter om naar een andere werkgever te zoeken?”

Het UWV eist namelijk dat de werkgever voldoende inspanning levert om een zieke werknemer terug te laten keren in het arbeidsproces. Gebeurt dit onvoldoende, dan kan bijvoorbeeld een forse premieverhoging worden opgelegd. Verzuim Lokaal houdt het hele proces van het begin tot het eind nauwlettend in de gaten. ,,Want ook een werknemer is er bij gebaat in contact te blijven met de werkvloer.” Bel of mail gerust voor een vrijblijvende afspraak!

Tinka Monincx, Dokterslaan 8, 1851 BT Heiloo, tel. 06-51505245, www.verzuimlokaal.nl, e-mail: info@verzuimlokaal.nl

Woensdag 23 april 2014 − bron: Uitkijkpost

2020-04-30 Herdenkingskrant: Heiloo viert 75 jaar bevrijding
2020-04-29 Kranslegging 4 mei
2019-04-23 Prijsuitreiking gedichtenwedstrijd door de burgemeester
2019-02-06 Glad op de wegen? Dit moet je doen
2018-06-08 Omvergereden paaltjes weer teruggeplaatst op Stationsweg Heiloo
2018-06-05 Ook tweede paaltje op Stationsweg in Heiloo geramd
2018-06-04 Brand bedrijfspand Heiloo vermoedelijk aangestoken: politie zoekt getuigen
2018-06-01 Grote brand in centrum Heiloo onder controle
2018-05-29 Eerste ongeluk bij net geplaatste paaltjes op Stationsweg Heiloo

Meer nieuws met uitkijkpost bedrijfbelicht


Bron: \_____x(Jasper)x_____/
bron: \_____x(Jasper)x_____/
Bron: MaschatenBruggencate
bron: MaschatenBruggencate
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn