Nieuws

Vrouwenmepper zocht een feestje

ARCHIEF: Vrijdag 30 mei 2014 HEILOO - De man die werd verdacht van de mishandelingen van drie vrouwen tijdens Koningsnacht heeft voor de rechtbank zijn daden bekend.

Dat meldt het Noordhollands Dagblad. De man stond afgelopen woensdag voor de rechter in Rotterdam, nadat het Openbaar Ministerie haast had gemaakt met de zaak. Men wil dat de man TBS met dwangverpleging krijgt.

Denis H. komt uit Sliedrecht, maar nadat ie in 2011 vergelijkbare misdrijven had begaan was ie na 20 maanden cel in Heiloo komen wonen. Hij was onder behandeling bij GGZ NHN. Dat erkende dat 20% van de TBS-ers opnieuw in de fout gaat.

Niet genoeg
De man was op 26 april naar Koningsnacht in Alkmaar geweest en voor het eerst sinds 4 jaar flink gedronken. Hij reed 's nachts op zijn fiets in een roes door het dorp. Hij zou op zoek zijn geweest naar een feestje omdat hij er nog niet genoeg van had, meldt de krant. Tussen half één en kwart voor twee sloeg hij drie nietsvermoedende vrouwen van hun fiets.

De mishandelingen zorgden voor veel ophef in het dorp. Een vriend van één van de slachtoffers zocht de publiciteit. Er volgden een aantal tips en de politie pakte de man uit Sliedrecht op. Die heeft afgelopen woensdag zijn daden voor de rechter bekend. Ook werd door reclassering erkend dat de resocialisatie van de man 'wel erg voortvarend' was geweest.

Geen terugkeer
H. gaf volgens de krant aan tevreden te zijn over zijn behandeling bij GGZ NHN in Heiloo. Een hint om weer terug te kunnen naar zijn oude stek. De officier van justitie hielp die droom terecht om zeep. De regio is geschokt door de gebeurtenissen, een terugkeer zou veel kwaad bloed zetten. Hij eiste TBS met dwangverpleging. Uitspraak volgt over twee weken.

Vrijdag 30 mei 2014 − bron: Noordhollands Dagblad

2023-09-28 Een gebroken arm, neus en oogkas.
2021-11-03 Jongen urenlang bewusteloos na mishandeling
2021-06-26 Man met gebroken been naar ziekenhuis na mishandeling
2021-06-26 Getuigen gezocht van ernstige mishandeling
2019-09-02 Jongen bewusteloos geslagen in Akersloot
2018-05-15 Vijf herten dood doordat bezoekers bijvoeren: ''Dit is gewoon dierenmishandeling''
2018-01-14 Twee jongens (13) mishandeld door drietal in Alkmaar
2018-01-14 Alkmaar - Drietal mishandelt jongens; politie zoekt getuigen
2018-01-11 Laffe mishandeling, getuigen gezocht.

Meer nieuws met mishandeling koningsnacht


Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Nieuwsflitsje.nl
bron: Nieuwsflitsje.nl
Bron: Esther Monsma
bron: Esther Monsma