Nieuws

EkoPlaza wordt biologische buurtsuper

ARCHIEF: Maandag 23 juni 2014 De nieuwe supermarkt in het Stationscentrum is een initiatief van een jonge ondernemer die opgroeide in Heiloo en een passie heeft voor biologische producten.

De aankondiging van de komst van een nieuwe supermarkt aan het Stationsplein hield de gemoederen in het dorp de afgelopen weken flink bezig. Veel mensen zijn enthousiast over de uitbreiding van het winkelaanbod, sommigen zijn minder positief in verband met de verkeersveiligheid.

De initiatiefnemer is Rick Blomberg die tot zijn 20e in Heiloo woonde. Hij verhuisde voor zijn studie Economie en Bedrijfskunde naar Amsterdam en is gek op natuurvoeding. Hij zag een winkel in biologische producten in ons dorp meer zitten dan een kantoorbaan in Amsterdam.

"Het is in deze economische tijd en op mijn leeftijd een gewaagde zet, maar ik ben erg enthousiast en denk dat mijn winkel zal aanslaan in Heiloo", vertelt Rick.

Alternatief
De winkel krijgt een uitgebreid assortiment. "Het wordt een alternatief voor een reguliere supermarkt", zegt Rick. Biologische groenten, vlees en vis, brood, kaas, maar ook non-food zoals cosmetica. Mogelijk in de toekomst aangevuld met producten van lokale leveranciers.

De locatie is ideaal: een winkelgebied met veel passanten. Over de lastige verkeerssituatie in het Stationscentrum wordt meegedacht. De beleveringen gaan plaatsvinden aan de Heerenweg, en zoveel mogelijk in de ochtend voor opening. "Ik ben er zelf ook van mijn sokken gereden, dus ik begrijp de zorgen", zegt de ondernemer desgevraagd.

Op 1 september begint de verbouwing van het pand, dat nu nog in gebruik is door Decorette. De biologische buurtsuper gaat waarschijnlijk begin oktober open.


2022-12-29 Uw gebruikte (frituur)vet en olie weggooien
2022-04-02 Picnic rijdt nu met 28 elektrische karretjes door Alkmaar.
2022-02-14 Alkmaar - Geen hartendief, maar rozendief
2022-02-14 Geen hartendief, maar rozendief
2021-03-11 Horecaman Peter Visser gaat de wijk in met supermarkt op wielen
2020-02-17 Traumahelikopter rukt uit voor gevallen vrouw in supermarkt
2019-06-17 Tot 2 keer toe winkeldief aangehouden
2018-05-24 Man maakt 600 euro buit met 'slinkse' wisseltruc in supermarkt Heiloo
2017-09-29 Partners ‘Appeltje Eitje-Gezond voorbeeld Heiloo’ kiezen samen activiteiten

Meer nieuws met ecoplaza biologisch supermarkt


Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: TheeschenkerijdeTrog
bron: TheeschenkerijdeTrog
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma