Nieuws

Afwikkeling van het strandverkeer

ARCHIEF: Donderdag 3 juli 2014 De gemeente Bergen wil zo snel mogelijk afspraken maken over het verkeer van en naar het strand.

Inwoners van de wijk Malevoort en Egmond-Binnen zijn ongerust over de toekomstige afslag van de A9 bij Heiloo. De inwoners vrezen dat zij daardoor extra strandverkeer door hun dorp en wijk krijgen.

"Want dankzij die nieuwe afslag kunnen automobilisten sneller naar het strand komen. Die route leidt op dit moment wel midden door een woonwijk en als gevolg van een verkeerde bewegwijzering over een te smalle Vennewatersweg welke ook nog eens uitkomt in een 30 km zone gebied van het dorp Egmond-Binnen. Dit brengt onnodige en onwenselijke risico’s met zich mee", meldt de gemeente Bergen.

De raad van Bergen heeft het college van burgemeester en wethouders de opdracht gegeven om zo snel mogelijk met Heiloo afspraken te maken over de afwikkeling van het strandverkeer. De opdracht van de gemeenteraad van Bergen werd unaniem door de raad vastgesteld naar aanleiding van een motie van de coalitiepartijen, KIES Lokaal, D66, CDA en PvdA.

Afgelopen maart heeft de gemeenteraad van Heiloo een motie aangenomen en de burgemeester en wethouders van Heiloo de opdracht gegeven om “Een plan op te stellen voor de noodzakelijke maatregelen voor een adequate afwikkeling van het verkeer van en naar de nieuwe afslag, inclusief een goede oost-west verbinding met een spoortunnel en inclusief een regionaal gedragen visie op de afwikkeling van het kustverkeer”.

Janina Luttik–Swart van KIES Lokaal gaf aan het wenselijk te vinden, ook gezien de motie van Heiloo, dat het college van Bergen zo snel mogelijk in overleg gaat treden met de gemeente Heiloo.

Donderdag 3 juli 2014 − bron: Gemeente Bergen

2021-03-26 Nieuw bestemmingsplan Aansluiting A9
2021-02-16 Wegpiraten gepakt door eigen filmpjes
2021-02-12 Politie spoort wegpiraten op via Tiktok en Instagram
2021-02-02 Extra kosten aansluiting A9 akkoord
2021-01-14 Fietspad Kennemerstraatweg dicht, overdag hulp bij oversteken
2020-12-07 Drie voetgangers gewond bij aanrijding in Alkmaar
2020-11-25 Automobiliste gewond bij ongeluk op A9 bij Heiloo
2020-11-14 Zwaar vuurwerk geplakt op raam van woning in Heiloo.
2020-11-03 Raad Heiloo schrapt 1,7 miljoen voor afslag A9

Meer nieuws met afslag a9 sluipverkeer


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: ~Janneke~
bron: ~Janneke~