Nieuws

Afwikkeling van het strandverkeer

ARCHIEF: Donderdag 3 juli 2014 De gemeente Bergen wil zo snel mogelijk afspraken maken over het verkeer van en naar het strand.

Inwoners van de wijk Malevoort en Egmond-Binnen zijn ongerust over de toekomstige afslag van de A9 bij Heiloo. De inwoners vrezen dat zij daardoor extra strandverkeer door hun dorp en wijk krijgen.

"Want dankzij die nieuwe afslag kunnen automobilisten sneller naar het strand komen. Die route leidt op dit moment wel midden door een woonwijk en als gevolg van een verkeerde bewegwijzering over een te smalle Vennewatersweg welke ook nog eens uitkomt in een 30 km zone gebied van het dorp Egmond-Binnen. Dit brengt onnodige en onwenselijke risico’s met zich mee", meldt de gemeente Bergen.

De raad van Bergen heeft het college van burgemeester en wethouders de opdracht gegeven om zo snel mogelijk met Heiloo afspraken te maken over de afwikkeling van het strandverkeer. De opdracht van de gemeenteraad van Bergen werd unaniem door de raad vastgesteld naar aanleiding van een motie van de coalitiepartijen, KIES Lokaal, D66, CDA en PvdA.

Afgelopen maart heeft de gemeenteraad van Heiloo een motie aangenomen en de burgemeester en wethouders van Heiloo de opdracht gegeven om “Een plan op te stellen voor de noodzakelijke maatregelen voor een adequate afwikkeling van het verkeer van en naar de nieuwe afslag, inclusief een goede oost-west verbinding met een spoortunnel en inclusief een regionaal gedragen visie op de afwikkeling van het kustverkeer”.

Janina Luttik–Swart van KIES Lokaal gaf aan het wenselijk te vinden, ook gezien de motie van Heiloo, dat het college van Bergen zo snel mogelijk in overleg gaat treden met de gemeente Heiloo.

Donderdag 3 juli 2014 − bron: Gemeente Bergen

2021-12-06 Ongeval met vrachtwagen op A9
2021-10-27 Geluidswal van zonnepanelen langs de A9 bij Heiloo.
2021-09-14 Geen besluitvorming over aansluiting A9 bij Heiloo
2021-08-31 Storing in Leeghwaterbrug opgelost, file tot op de A9 bij Heiloo
2021-07-30 Vierduizend jaar oude weefkam in kuil
2021-07-05 Automobilist gewond bij botsing met vrachtwagen op A9 bij Heiloo
2021-06-06 Zon en windenergie vooral naar Boekelermeer
2021-05-08 Fietsersbond wil tunneltjes bij nieuwe afslag A9 bij Heiloo.
2021-03-26 Nieuw bestemmingsplan Aansluiting A9

Meer nieuws met afslag a9 sluipverkeer


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: ~Janneke~
bron: ~Janneke~