Nieuws

Apollo Zomeracademie: groot succes

ARCHIEF: Donderdag 21 augustus 2014 Muziekminnaars en muziekdocenten hebben hard geoefend op kamermuziek en Beethovens eerste symfonie.

Landgoed Willibrordus stond afgelopen week bol van de muziek. Leerlingen van de Apollo Zomeracademie hebben er met veel plezier gestudeerd en de concerten in de Cultuurkoepel zijn zeer goed bezocht.

Vanuit heel Nederland en ver daarbuiten kwamen enthousiaste actieve muziekminnaars en muziekdocenten naar Heiloo om zich te bekwamen in kamermuziek en om Beethovens 1e symfonie in te studeren.

Tevreden
"Eigenlijk was de hele week zeer succesvol", legt Marion Boshuizen van het Apollo Ensemble uit. "De deelnemers waren erg enthousiast en ook de vele bezoekers van de concerten gingen tevreden naar huis. Voor het eerst was er de mogelijkheid om je in te schrijven Beethoven academie. Onder leiding van Teunis van der Zwart werd er hard geoefend op Beethovens eerste symfonie. Een onderdeel dat we graag volgend jaar terug laten komen."

Burgemeester Hans Romeyn is blij met de Apollo Zomeracademie in Heiloo. "Ik ben erg trots op het culturele leven in Heiloo en vind dit een prachtige aanvulling. Ik hoop dat de Apollo Zomeracademie volgend jaar weer naar landgoed Willibrordus komt."

Beurzen
Zondag was Romeyn veilingmeester tijdens de pauze van het deelnemersconcert. Bevlogen probeerde hij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rietfonds, het fonds dat mogelijk maakt dat ook minder bemiddelden aan de Apollo Zomeracademie kunnen meedoen. De veiling bracht uiteindelijk 700 euro op, genoeg om volgend jaar weer twee beurzen uit te kunnen reiken.

Donderdag 21 augustus 2014 − bron: Apollo Ensemble

2023-06-24 Megakoor Kids in Concert maakt indruk in Castricum.
2023-05-23 Sine Nomine viert 45 jaar met TANGO! in Cultuurkoepel Heiloo
2017-03-17 Holy Cow in De Oude Keuken
2017-03-09 Concert NHJO in ter Coulsterkerk
2017-02-09 ’Een ode aan de liefde’ in Cultuurkoepel Heiloo
2017-01-04 Concert in Witte Kerk Heiloo
2016-11-08 Buurband op Walk-In Concert in Akersloot
2016-11-04 Swinging Affair sluit Walk-In Concert Akersloot af
2016-09-13 Symfonieorkest Midden Holland

Meer nieuws met zomeracademie concert


Bron: Ilonka Ory
bron: Ilonka Ory
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Hans Laduc
bron: Hans Laduc
Bron: Apollo Ensemble
bron: Apollo Ensemble