Nieuws

Dorps bouwen is onredelijk

ARCHIEF: Zondag 7 september 2014 Het plan voor nieuwbouw in het Stationscentrum zit in de afrondende fase en de ontwikkelaar wil aan de slag.

Op de hoek van het Stationsplein en de Heerenweg zou een winkelruimte met 6 appartementen komen, werd recent bekend gemaakt. Het plan is echter in strijd met het bestemmingsplan, blijkt uit vergaderstukken van de commissie Openbare Ruimte.

Vanwege het aantal geplande woningen, maar ook wordt direct op de perceelsgrens gebouwd, is de nokhoogte deels meer dan 12 meter en wordt aan de voorzijde buiten het bouwvlak gebouwd. Ook is het gebied archeologisch niet vrijgegeven.

Dorps bouwen
De gemeenteraad mag nu eerst haar zegje doen en die heeft dorps bouwen hoog in het vaandel. In maart werd een voorstel van de VVD aangenomen waardoor bij grote projecten kan worden ingegrepen. Hiermee wilde men bereiken dat onze gemeente haar dorpse karakter kan behouden. Of het plan dorps genoeg is, is volgens sommigen nog maar de vraag.

Het bouwplan is echter al jaren in behandeling. Daarom acht het college het niet redelijk alsnog dorps bouwen te eisen. "Daarnaast is nog niet duidelijk in welke vorm deze onderbouwing ingediend dient te worden en aan welke eisen deze moet voldoen. Het eisen van deze onderbouwing zal dan ook een ongewenste verdere vertraging geven aan het project. De ontwikkelaar wil zo spoedig mogelijk starten met de bouwwerkzaamheden."


2021-07-08 Heiloo geeft groen licht voor 57 woningen aan zuidkant
2021-06-26 Man met gebroken been naar ziekenhuis na mishandeling
2021-06-26 Getuigen gezocht van ernstige mishandeling
2020-10-12 Interview Zandzoom l Alwin Snijders BPD
2020-06-01 Pas op voor deze leuke, overstekende obers in Heiloo!
2018-03-16 Hoofdkantoor Landschap NH tijdelijk naar Heerhugowaard
2016-12-09 Monumentale schoorsteen Campina Heiloo blijft toch staan
2016-10-27 Politie vindt drugs en wapens bij jongeren
2016-02-29 VVN: Maak plein autovrij, doorgang naar Zeeweg

Meer nieuws met bouwplan stationsplein dorps bouwen


Bron: Victor Alberts
bron: Victor Alberts
Bron: Victor Alberts
bron: Victor Alberts
Bron: Paul Stam PAØK
bron: Paul Stam PAØK
Bron: BWijngaardenLindhout
bron: BWijngaardenLindhout