Nieuws

Leerlingen Meander zoeken waterdiertjes op Ter Coulster

ARCHIEF: Zaterdag 23 mei 2015 HEILOO - De leerlingen van groep 6 van OBS Meander zijn op 20 mei onder leiding van meester Johan Kraakman naar Landgoed Ter Coulster gefietst voor een waterles.

Voor de les waren ze uitgenodigd door de beheerder van Landgoed Ter Coulster, Bart van der Feen de Lille. Na een korte uitleg gingen de kinderen enthousiast met schepnetten aan het werk. De kinderen bleven gedurende lange tijd enthousiast het water doorzoeken op alle mogelijke leven. Met behulp van zoekkaarten konden ze de naam van hun vondst opzoeken. Uiteindelijk vonden ze wel 22 verschillende diertjes en één onbekend diertje. En de klapper van de ochtend werd bewaard voor het eind: bij het teruglopen over het bruggetje zagen ze een grote snoek doodstil in het water liggen. Dankzij het aangename zonnetje kon iedereen hem goed zien. De natuurles was georganiseerd door een vijftal natuurgidsen in opleiding van het IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Zij bieden mogelijkheden voor beleving, verwondering en ontdekking in de natuur in een samenwerking tussen IVN, het project 'Van Luchtkasteel tot Dassenburcht' en de beheerder van het landgoed Ter Coulster.

Lees verder op de website van Uitkijkpost


2023-03-16 Met een drone de boomtoppen controleren en tuinen aanleggen op daken.
2023-03-08 De Die, de geschiedenis van een eeuwenoud veenriviertje
2023-03-02 Ter Coulster in Heiloo was ooit een adellijke residentie.
2023-03-01 Sleutelen aan fietsen op het schoolplein
2023-02-28 Maak kans op een gratis advies van energiecoach Peter
2023-02-14 THE BEST ABBA Tribute komt naar Heiloo
2023-02-01 De tweede sporthal op Het Vennewater in Heiloo wordt anderhalf miljoen duurder.
2023-01-23 Een nieuwbouwhuis in Heiloo?
2023-01-19 Nieuwe regels voor rioolaansluitingen

Meer nieuws met beleving duurzaamheid kinderen leerlingen meander natuur ontdekking samenwerking ter coulster vondst water werk


Bron: Heiloo Centraal
bron: Heiloo Centraal
Bron: VVDHeiloo
bron: VVDHeiloo
Bron: Debby Muis
bron: Debby Muis
Bron: Paul Stam
bron: Paul Stam