Nieuws

B&W helpen mee met koffie en thee schenken in De Loet

ARCHIEF: Donderdag 25 oktober 2007 Op vrijdag 2 november helpen wethouder Jacob Ouderkerken en wethouder Hero Veger mee met koffie en thee inschenken in Woonzorgcentrum De Loet. De wethouders Ouderkerken en Veger zijn om 10.00 uur uitgenodigd door Woonzorgcentrum De Loet in het kader van 'Make a Difference Day 2007'.

De Loet wil graag aan de wethouders laten zien wat er allemaal gebeurt tijdens een 'koffierondje'. Wat leeft er bij de mensen en wat voor organisatie gaat er achter schuil. Bovendien maken de wethouders kennis met 'de verhalentafel'. Een speciaal computereiland waarover De Loet sinds kort beschikt. Het uitnodigen van de wethouders is bovendien bedoeld om extra aandacht te vragen aan inwoners en bedrijven voor het belang van vrijwilligerswerk.

De Loet is gebouwd in 1966 en is destijds opgezet door de diaconie van de Nederlands Hervormde kerk. Het woonzorgcentrum, dat deel uitmaakt van de Vivazorggroep, heeft nu een algemeen karakter en biedt plaats aan 65 cliënten. In De Loet kunnen cliënten gebruik maken van huishoudelijke en/of persoonlijke verzorging. Daarnaast biedt De Loet ook behandeling en ondersteunende of activerende begeleiding. Buurtbewoners kunnen een activiteitenpas via De Loet aanschaffen. Met de pas kunnen ze meedoen aan allerlei activiteiten, zoals bijvoorbeeld een creatieve ochtend of een zangmiddag.

Met deze werkzaamheden willen de burgemeester en de wethouders bereiken dat de inwoners van Heiloo hen gemakkelijk kunnen benaderen. Daarnaast willen zij zoveel mogelijk in contact komen met de inwoners, om te horen wat er leeft in Heiloo.

Op 19 april van dit jaar hebben B&W de handen uit de mouwen gestoken op een ronde met de rolstoelbus van Stichting Rolstoelbus Heiloo. En tijdens het praktisch verkeersexamen van basisschoolleerlingen in Heiloo op 26 april jl. waren B&W aanwezig als controleurs. Het verkeersexamen werd georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland, de afdeling Heiloo. Op 1 juni hebben B&W geholpen bij het klaarzetten van een broodmaaltijd en het uitserveren van drankjes voorafgaand aan de voorstelling "Welkom in het bos" van Alex Warmerdam in het Heilooër bos. De voorstelling werd gespeeld door het Falkland Toneel. Op 18 juni hebben B&W oud gereedschap ontroest bij de Stichting Gered Gereedschap. Wethouder Veger heeft op 7 september dienst gedraaid op de Dierenambulance.

Alle organisaties zijn tot dusver erg positief over de ontmoeting met en de inzet van het college.

Donderdag 25 oktober 2007 − bron: Gemeente Heiloo

2018-07-14 BMX-gezin uit Velsen-Noord is niet van de baan te krijgen: "We vinden het allemaal leuk"
2018-07-12 ProRail pakt onbewaakte overweg aan: "Niet meer van deze tijd"
2018-06-22 Grote hennepplantage ontdekt in leegstaand pand in Alkmaar
2018-06-22 Blaren en bezinning voor wandelaars: "Ik heb overal spierpijn, maar we gaan door"
2018-06-19 Opmeerse ambtenaren op straat door brand zonnepanelen op dak gemeentehuis
2018-06-14 Velsense grootheid in BMX-wereld even terug bij z'n cluppie
2018-06-13 Vervolg werkzaamheden aan de Witte Kerk
2018-06-07 Afsluiting Kerkelaan van 12 tot en met 14 juni
2018-06-04 Brand bedrijfspand Heiloo vermoedelijk aangestoken: politie zoekt getuigen

Meer nieuws met bouw dier dieren drank kerk leerling rondje school voorstelling vrijwillig wethouder zang


Bron: Instagram
bron: Instagram
Bron: Instagram
bron: Instagram
Bron: Instagram
bron: Instagram
Bron: Instagram
bron: Instagram
 

Reacties