Nieuws

Tweede editie Noord-Hollands Bier Festival

ARCHIEF: Zaterdag 16 februari 2008 Op 24 februari 2008 organiseert Buk Buk de tweede editie van het Noord-Hollands Bier Festival waarbij brouwers hun bieren zelf promoten, presenteren en laten proeven. De eerste editie in 2005 smaakte naar meer. Meer brouwers, meer bieren, meer bezoekers (de 3xB-formule). En wij weten zeker dat alle drie doelstellingen gehaald gaan worden!

De eerste, omdat we er in Noord-Holland twee brouwerijen bij hebben: De Scone Bierbrouwerij uit Kudelstaart (www.sconebierbrouwerij.nl), genoemd naar “Sconedorp”, zoals Kudelstaart in de middeleeuwen heette, en Brouwerij Dampegheest uit Limmen (website in aanbouw), genoemd naar de Dampegheestlaan, een straat in Limmen waarachter de brouwerij gevestigd is. Daarnaast hebben meer brouwers dan 2½ jaar geleden aangegeven te zullen komen, alhoewel sommige vanwege de drukte nog een slag om de arm houden. Dat onze brouwers het druk hebben is natuurlijk uitstekend, maar we hopen dat ze toch voor ons en jullie een dagje vrij kunnen maken om datgene waar ze het met liefde druk mee hebben, een ieder die dag aanwezig met verstand te laten drinken.

De tweede doelstelling volgt automatisch op de eerste. Verdere uitleg is hier volstrekt overbodig. Misschien dan nog met de enige aanvulling dat indien bovengenoemde liefde zó groot is dat afscheid van de brouwketel voor één dag erg moeilijk blijkt, wij onze best zullen doen een aantal van hun bieren te bemachtigen om het festival zo compleet mogelijk neer te zetten.

En de derde omdat wij zóveel positieve reacties op het eerste festival kregen en er inmiddels zoveel positieve mond-tot-mondreclame is geweest en weer gaat komen, dat een verdubbeling van het aantal bezoekers nu al in de begroting van onze penningmeester opgenomen is.

Daarom kunnen wij de prijzen van de entree en consumptiemuntjes gelijk houden, ondanks de inflatie in de afgelopen jaren. Naast de speciaalbieren is de bar van de Buk open voor een pilsje (tja...) en frisdrank. We gaan een betere voedselvoorziening realiseren dan de vorige keer; je hoeft dus niet de deur uit om tussendoor te eten. Ten tijde van dit schrijven is nog niet bekend welke extra standhouders er komen. We zijn daarvoor afhankelijk van de beschikbare ruimte. Wellicht komt daar nog een laatste aanvulling van in de volgende PINT-nieuws.

Komt allen naar dit unieke festival en proef wat het mooie Noord-Holland allemaal te bieden heeft!

Frans Ruiter, PINT Regio Noord-Holland

Evenement: Tweede PINT Regio Noord-Holland’s Noord-Hollands Bier Festival
Locatie: De zaal van Buk Buk, Pastoor van Muijenweg 12, 1852 EH Heiloo ((072) 533 10 48)
Datum: 24 februari 2008
Openingstijd: 13:00 – 19:00 uur (de bar blijft na afloop nog gezellig open)
Toegang: EUR 5,00 inclusief EUR 2,00 statiegeld voor het glas
Muntjes: EUR 1,50 of 7 muntjes voor EUR 10,00. PINT-leden ontvangen een gratis muntje. Eén muntje is goed voor het laten vullen van een PRNH-glas van 15cl. Wie zijn glas weer schoongespoeld inlevert krijgt het statiegeld retour.

Zaterdag 16 februari 2008 − bron: Buk Buk

2022-09-27 Het Rode Huis: bijna 200 jaar geschiedenis in het oude hart van Heiloo.
2022-09-27 Bouw 46 appartementen Ter Coulster kan sneller, zegt raad Heiloo
2022-09-26 Politie-inval in bedrijfspand
2022-09-16 Nederland wint race met auto op zonnepanelen in Zuid-Afrika.
2022-09-12 Auto’s gestolen met gekopieerde elektrische sleutels.
2022-08-10 Auto rijdt lantaarnpaal uit de grond in Heiloo, forse schade
2022-08-10 Omgekeerde vlaggen in openbare ruimte
2022-08-07 Dode en meerdere gewonden na verkeersongeval in Sint Pancras
2022-08-04 Digitaal evenement Gluren bij de Duurzame Buren

Meer nieuws met aanbouw auto bar bier bouw buk buk buk drank evenement festival glas promo ruimte


Bron: Op tv gezegd door
bron: Op tv gezegd door
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn