Nieuws

Eerste paal nieuwbouw OBS de Springschans

ARCHIEF: Zondag 1 juni 2008 Maandag 2 juni om 9.00 uur zal wethouder J. Ouderkerken de eerste paal slaan. De nieuwbouw bij basisschool de Springschans aan de Breedelaan in Heiloo gaat eindelijk van start. Ook de voor- en naschoolse opvang van Villa Lilla krijgt een eigen plaats in het gebouw.

Heiloo bouwt hiermee haar eerste duurzame basisschool, die voorzien zal worden van kozijnen en houtwerk met FSC keurmerk. Architectenbureau BBHD en aannemer Akerbouw zijn speciaal geselecteerd omdat zij duurzaam bouwen hoog in het vaandel hebben staan. In het contract tussen ISOB schoolbestuur en aannemer Akerbouw is overeengekomen dat FSC hout zal worden gebruikt. Op de school zal voor de leerlingen het project "Van boom tot raamkozijn" van start gaan waarbij de leerlingen in staat worden gesteld het hele traject daarin mee te maken. Vanaf de plek waar de speciale bomen met FSC keurmerk in het bos staan, de verwerking van het hout,tot aan de uiteindelijke bouw en plaatsing in het kozijn van hun eigen school.

Architect Maarten Overtoom van BBHD heeft gekozen voor optimalisatie van de energievraag. De verwarming en ventilatie zal worden geregeld met warmteterugwinning uit ventilatielucht.Het binnenklimaat zal voldoen aan de normen die worden gesteld binnen het project "Frisse Scholen".

Een brede commissie wordt ingesteld voor invulling van het nieuwe middenplein om die een duurzame en multifunctionele bestemming te geven. Een samenwerkingsverband van gemeente,jeugdbeleid, schoolbesturen, team en ouders van Springschans en Radboudschool en Villa Lilla gaat daarmee aan de slag. Wethouder H.Veger heeft zijn medewerking hierin toegezegd.

De bouwtijd zal ongeveer 11 maanden duren, zolang zijn de basisschool en de voor- en naschoolse opvang gehuisvest in units op het schoolplein.

Zondag 1 juni 2008 − bron: Ouderwerkgroep de Springschans

2022-08-04 Digitaal evenement Gluren bij de Duurzame Buren
2022-07-13 Tientallen asielzoekers overgeplaatst na ruzie in nieuwe crisisopvang
2022-07-04 Een asielzoekerscentrum in Alkmaar?
2022-06-30 Tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers
2022-06-28 Bijeenkomst voor gastgezinnen Oekra├»ense vluchtelingen
2022-06-23 Uiterste datum zonnepanelenactie 30 juni
2022-06-07 Brief burgemeesters NHN inzake crisisnoodopvang
2022-05-17 Showroom Duurzaam Bouwloket op de markt
2022-05-13 Centrum rond Looplein nog fijnere plek om te zijn

Meer nieuws met basisschool bomen boom bouw bouwen duurzaam opvang