Nieuws

Winkelcentrum Hoekstuk wordt gerenoveerd

ARCHIEF: Woensdag 17 december 2008 De gemeente Heiloo en de Segesta Groep uit Alkmaar hebben overeenstemming over de renovatie van het winkelcentrum het Hoekstuk. Hiervoor hebben zij woensdag 17 december een overeenkomst gesloten.

Segesta Groep uit Alkmaar is sinds het voorjaar van 2008 eigenaar van het winkelcentrum het Hoekstuk. De gemeente had al overeenstemming over de renovatie van het centrum en het opknappen van de openbare ruimte er om heen met de vorige eigenaar, Rodamco. Na de overname van het winkelcentrum heeft de Segesta Groep aangegeven de renovatieplannen op te pakken en verder uit te werken.

Om het Hoekstuk weer een rendabel en fraai winkelcentrum te laten worden wil Segesta een extra kwaliteitslag maken. Dit betekent dat de oorspronkelijke plannen verder ontwikkeld zijn. Dit had wel tot gevolg dat de bouwaanvraag niet kon worden ingediend op basis van de plannen van Rodamco en dat ook de samenwerkingsovereenkomst moest worden aangepast. Op 17 december is de hernieuwde overeenkomst getekend en de planning is dat begin 2009 de bouwaanvraag wordt ingediend.

Het Hoekstuk wordt geheel gerenoveerd en deels uitgebreid. Nieuwe gevels, een ruime passage en een efficiƫnte indeling moeten er voor zorgen dat het winkelcentrum klaar is voor de toekomst. De verwachting is dat na de zomervakantie van 2009 met de renovatie en uitbreiding begonnen kan worden. Segesta Groep heeft de gemeente laten weten dat na de renovatie behalve de Albert Heijn ook supermarktketen Lidl een plek krijgt in het winkelcentrum. Hiermee krijgt Heiloo er een discountsupermarkt bij.

Behalve het Hoekstuk zelf wordt ook de openbare ruimte om het winkelcentrum heen aangepakt. Er komen meer parkeerplaatsen, er is aandacht voor de verkeersroute om het centrum heen, er komt meer ruimte voor winkelwagens, net als voor de fietsenstallingen en er worden ondergrondse inzamelingscontainers geplaatst. Al deze werkzaamheden zullen in overleg met Segesta en in aansluiting op de renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd.

Woensdag 17 december 2008 − bron: Gemeente Heiloo

2021-01-14 Fietspad Kennemerstraatweg dicht, overdag hulp bij oversteken
2021-01-12 Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties van start
2021-01-12 Start renovatie Baafje
2021-01-11 Lekkende gasfles zorgt voor flink wat tumult in Heiloo.
2021-01-05 Corona getallen gedaald. Betekenis?
2020-12-28 Kerstbomen inzameling 2021
2020-12-25 Tas gestolen door man op fiets
2020-12-21 Brief aan alle inwoners van Heiloo
2020-12-18 Coronasteun voor bibliotheek, Witte Kerk en Sportraad Heiloo

Meer nieuws met bar bouw fiets gemeente hoekstuk inzameling lidl markt ruimte supermarkt vakantie winkel


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma