Nieuws

Winkelcentrum Hoekstuk wordt gerenoveerd

ARCHIEF: Woensdag 17 december 2008 De gemeente Heiloo en de Segesta Groep uit Alkmaar hebben overeenstemming over de renovatie van het winkelcentrum het Hoekstuk. Hiervoor hebben zij woensdag 17 december een overeenkomst gesloten.

Segesta Groep uit Alkmaar is sinds het voorjaar van 2008 eigenaar van het winkelcentrum het Hoekstuk. De gemeente had al overeenstemming over de renovatie van het centrum en het opknappen van de openbare ruimte er om heen met de vorige eigenaar, Rodamco. Na de overname van het winkelcentrum heeft de Segesta Groep aangegeven de renovatieplannen op te pakken en verder uit te werken.

Om het Hoekstuk weer een rendabel en fraai winkelcentrum te laten worden wil Segesta een extra kwaliteitslag maken. Dit betekent dat de oorspronkelijke plannen verder ontwikkeld zijn. Dit had wel tot gevolg dat de bouwaanvraag niet kon worden ingediend op basis van de plannen van Rodamco en dat ook de samenwerkingsovereenkomst moest worden aangepast. Op 17 december is de hernieuwde overeenkomst getekend en de planning is dat begin 2009 de bouwaanvraag wordt ingediend.

Het Hoekstuk wordt geheel gerenoveerd en deels uitgebreid. Nieuwe gevels, een ruime passage en een efficiƫnte indeling moeten er voor zorgen dat het winkelcentrum klaar is voor de toekomst. De verwachting is dat na de zomervakantie van 2009 met de renovatie en uitbreiding begonnen kan worden. Segesta Groep heeft de gemeente laten weten dat na de renovatie behalve de Albert Heijn ook supermarktketen Lidl een plek krijgt in het winkelcentrum. Hiermee krijgt Heiloo er een discountsupermarkt bij.

Behalve het Hoekstuk zelf wordt ook de openbare ruimte om het winkelcentrum heen aangepakt. Er komen meer parkeerplaatsen, er is aandacht voor de verkeersroute om het centrum heen, er komt meer ruimte voor winkelwagens, net als voor de fietsenstallingen en er worden ondergrondse inzamelingscontainers geplaatst. Al deze werkzaamheden zullen in overleg met Segesta en in aansluiting op de renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd.

Woensdag 17 december 2008 − bron: Gemeente Heiloo

2023-11-28 Fietser gewond bij aanrijding met auto
2023-11-27 Inwoners geven baliemedewerkers een 8,8
2023-11-25 Alweer loftuiting voor Bredewijn Kantoormeubelen
2023-11-23 Uitslag verkiezingen Tweede Kamer
2023-11-21 Vluchtelingen in Fletcher Hotel Heiloo mogen langer blijven
2023-11-16 Sinterklaas mag van burgemeester Heiloo in gemeentehuis logeren
2023-11-15 Beverwijkers helpen elkaar: buurtcentrum gevuld met cadeaus
2023-11-15 De Vennewatersweg in Heiloo gaat in de herkansing.
2023-11-15 Verwijderen 20 bomen Ypesteinerlaan vanwege veiligheid

Meer nieuws met bar bouw fiets gemeente hoekstuk inzameling lidl markt ruimte supermarkt vakantie winkel


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Bram Bruin
bron: Bram Bruin
Bron: BWijngaardenLindhout
bron: BWijngaardenLindhout
Bron: Karin Donkers
bron: Karin Donkers