Nieuws

Achtste editie Noord-Hollands Wintercircus in Heiloo

ARCHIEF: Dinsdag 23 december 2008 Het Noord-Hollands Wintercircus is weer neergestreken aan De Omloop in Heiloo. Van 24 december tot en met 4 januari zijn er dagelijks twee voorstellingen; om 12.30 uur en om 16.00 uur.

Alex Sijm van Impresariaat Sijm trakteert ook dit jaar het publiek weer op hoogstaande kwaliteitsentertainment, gebracht in de intieme en magische sfeer van de circustent. Titel van de productie van 2008 is ‘Spectacle’, een door Jan Rauh tot in de puntjes geregisseerde show van tien unieke circusacts, met als rode draad een echt Italiaanse sfeer. Van het rauwe Italiaanse volksentertainment uit de jaren 70/80 zoals Nina Rotti naar de sierlijke sferen uit rijke Venetiaanse taferelen. Idealist èn zakenman Alex Sijm is al vanaf het voorjaar bezig met de programmering en productie van het Noord-Hollands Wintercircus. Hiervoor reisde hij Duitsland, Zwitserland, Noorwegen en Denemarken af, op zoek naar kwalitatieve en in het programma passende circusacts. De acts worden zodanig op elkaar afgestemd, dat de voorstelling één geheel wordt en artistiek aantrekkelijk voor iedereen. Alex heeft van huis uit geen circusachtergrond. Als zoon van een bloembollenexporteur in Egmond aan den Hoef wist hij echter al op vierjarige leeftijd, dat hij later circusdirecteur wilde worden. Hij heeft veel circuservaring opgedaan tijdens de zes jaar die hij bij Circus Herman Renz heeft gewerkt. Inmiddels beheert hij al weer acht jaar Impresariaat Sijm in Broek op Langedijk, waar naast het Noord-Hollands Wintercircus ook Circus Sijm, Cirque Culinair en Circus Bongo onder vallen.

Alex: ,,Het wintercircus heeft een sterk regionaal karakter. Daar hebben we met de nieuwe naamgeving rekening mee gehouden. Door de theaterregie van Jan Rauh is het Noord-Hollands Wintercircus meer dan een circusvoorstelling geworden. De circusacts worden aan elkaar gekoppeld met theatrale elementen. Alles is tot in de finesses verzorgd. De kostuums van alle artiesten zijn speciaal voor deze productie ontworpen en op elkaar afgestemd. Zelfs de make-up is onderdeel van het geheel. We willen de gasten iets moois bieden, helemaal in de sprookjesachtige sfeer van de kerst. Van de ontvangst aan de ingang, waar een pad van houtsnippers omringd door sfeervol verlichtte kerstbomen de gasten verwelkomt, tot en met de professioneel verzorgde catering in de foyertent van het Cirque Culinair. Ook zaken die voor het publiek niet meteen zichtbaar zijn, zoals verwarming van de tenten, de publiciteit en het verzorgen van de juiste vergunningen moeten goed geregeld zijn.” De opbouw van het circus startte op woensdag 17 december. ,,Het is net een fata morgana; zo is er nog niets en ineens ontstaat een complete sprookjeswereld. Vanaf vandaag arriveren de artiesten. Zaterdag beginnen we met de eerste repetities. Echt spannend wordt het op dinsdag. Overdag is de doorloop met de kostuums, licht en alles wat erbij hoort. ’s Avonds is de generale repetitie. Woensdag 24 december moet de totale voorstelling staan als een huis!” Meer informatie op www.noordhollandswintercircus.nl of op www.impresariaatsijm.nl

Dinsdag 23 december 2008 − bron: Uitkijkpost

2022-08-08 Weekaanbieding Uw Slager Heiloo-Egmond
2022-06-23 Uiterste datum zonnepanelenactie 30 juni
2022-05-17 Showroom Duurzaam Bouwloket op de markt
2022-05-13 Centrum rond Looplein nog fijnere plek om te zijn
2022-05-03 Overeenkomst voor bouw 15 woningen Raadhuisweg
2022-04-01 Die tuin van de buren!
2022-03-16 Uitslagenavond verkiezingen 16 maart 2022
2022-03-11 Van 0 tot 12 jaar onder één dak.
2022-03-09 De poorten gaan dicht: eigen inwoners eerst bij nieuwbouwwoningen.

Meer nieuws met bloem bomen bouw circus duits egmond kerst omloop theater voorstelling winter


Bron: Karavaan buitengewoon theater op locatie
bron: Karavaan buitengewoon theater op locatie
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: Cultuurkoepel Heiloo
bron: Cultuurkoepel Heiloo
Bron: SmitenPartners
bron: SmitenPartners