Nieuws

Bijzondere Beun voorstellingen

ARCHIEF: Donderdag 19 februari 2009 Een week na hun première in Amsterdam en kort na het verschijnen van hun nu al populaire CD komen Jan Rot en Marjolein Meijers op 8 maart naar Heiloo, voor een zondagmatinee in “De Beun”. An&Jan zingen liedjes uit de Top-100 aller tijden, in het Nederlands! Twee dagen later, dinsdagavond 10 maart, komt Maria de Fatima naar het Heilooër theater.

Het muziekblad OOR noemde hem “misschien wel de beste songschrijver van ons land” en de aanduiding “meestervertaler” is al in heel wat kranten verschenen. Jan Rot is in muziekland een fenomeen. De laatste jaren legt hij zich vooral toe op het vertalen van meesterwerken. Zijn bewerking van de Matthäus Passion werd met opgetrokken wenkbrauwen ontvangen, maar is ongelooflijk populair geworden en talrijk verkocht.

Samen met Marjolein Meijers (Annie van de Berini’s) en de rasmuzikanten Jakob Klaasse (piano) en Jan van der Meij (gitaar) heeft Rot zich nu gestort op de Top-100 aller tijden. De liedjes krijgen een vaak meesterlijke Nederlandse vertaling. Het Bohemian Rhapsody van Freddie Mercury wordt met Marjolein als leadzangers een bijzondere Bulsaarse Rapsodie, Bulsaars omdat de eigenlijke naam van Mercury zo luidde. En zo zijn er meer muziekjuweeltjes te horen, op de ongetwijfeld feestelijke zondagmiddag van “De Vrienden van De Beun”.

Na haar succesvolle theaterprogramma met klassieke fado’s van Amália Rodrigues brengt Maria de Fátima dit seizoen haar eigen interpretatie van de Portugese fado. Naast nieuwe, speciaal voor haar gecomponeerde liederen met teksten van haar eigen hand, grijpt zij ook terug naar het begin van haar carrière. Als Portugese kindster maakte zij vanaf haar 12e jaar een drietal LP’s met liederen die speciaal voor haar werden geschreven door de beste schrijvers van Portugal. Deze composities werden door haar huidige muzikanten van nieuwe eigentijdse arrangementen voorzien.

Kaarten voor deze voorstellingen zijn te reserveren via www.vriendenvandebeun.nl of te verkrijgen aan de kassa van het theater, Â’s middags tussen half twee en vijf uur of op avonden dat er optredens zijn.

Donderdag 19 februari 2009 − bron: Vrienden van de Beun

2021-04-19 De Aldi komt naar Heiloo
2021-03-11 Horecaman Peter Visser gaat de wijk in met supermarkt op wielen
2021-02-23 Rechter geeft Heiloo tik op de vingers.
2021-02-18 â€™De artiest is pas echt de sjaak’
2020-04-06 Theatermanager De Beun terecht ontslagen, ook geen schadevergoeding
2020-03-13 Gemeente neemt maatregelen tegen Coronavirus, bijeenkomsten afgelast
2020-03-12 Ook Heiloo neemt maatregelen tegen Coronavirus
2018-05-14 Film over bijzondere reis Plastic Soup Surfer
2017-03-01 Op zoek naar nieuwe huurder voor HeilooĂ«r theater De Beun

Meer nieuws met beun theater jan rot maria de fatima


Bron: Cultuurkoepel Heiloo
bron: Cultuurkoepel Heiloo
Bron: Carel Kraayenhof
bron: Carel Kraayenhof
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Vrienden van de Beun
bron: Vrienden van de Beun