Nieuws

Finn Hoetjes heeft veel baat bij dolfijntherapie

ARCHIEF: Woensdag 25 februari 2009 Finn Hoetjes (8 jaar) vormde de aanleiding voor een aantal vrienden van zijn ouders om in 2006 Stichting Dolfinn op te richten, waaruit ook Dolfinn Rocks is ontstaan, zodat kinderen met een beperking in de gelegenheid worden gesteld om de intensieve doch heilzame dolfijntherapie op het zonnige eiland Curaçao te kunnen volgen.

Op donderdag 26 februari reist het hele gezin, Finn, vader John, moeder Wendy en zusje Lily, voor de derde keer af naar het Caribische eiland. Finn is vanaf zijn geboorte verstandelijk en lichamelijk gehandicapt en kon op vierjarige leeftijd nog niet praten of lopen. Door zijn ontwikkelingsachterstand ontstond tevens een vorm van autisme. Zijn ouders hadden allerlei therapieën geprobeerd zonder al te veel resultaat, totdat de dolfijntherapie op Curaçao hen ter ore kwam. In 2007 vertrok het hele gezin voor de eerste maal naar Curaçao, financieel mogelijk gemaakt door Stichting Dolfinn. Wendy en John waren blij verrast dat Finn zoveel baat bij de eerste therapie had. Hij begon zowaar wat woordjes te zeggen en maakte voorzichtig zijn eerste stappen.

Wendy: ,,Hij kwam terug als een heel ander kind, de basis was gelegd voor zijn verdere ontwikkeling thuis en op school. Het wordt ook deze reis zeker geen luxevakantie. Maar de rust van het eiland en het heerlijke klimaat werken enorm positief op ons allemaal in. Ieder therapie start met een bepaald doel voor ogen. Bij Finn is dit doel verbetering van zijn spraak en communicatieve vaardigheden, zodat hij socialer in de omgang wordt, meer zelfvertrouwen krijgt en daardoor meer open staat voor nieuwe dingen. De therapie is zeer intensief voor Finn; er wordt iedere ochtend met hem gewerkt. Het zwemmen met de dolfijnen is eigenlijk de beloning voor de therapie. De resultaten zijn zo verbluffend goed, dat zelfs Finn’s behandelend professor, die er in het begin enigszins sceptisch tegenover stond, nu overweegt de positieve effecten van dolfijntherapie te onderzoeken.” Op de website www.dolfinn.nl staat een filmpje, dat een zeer duidelijk beeld van dolfijntherapie geeft.

Stichting Dolfinn, waar onder andere John zich volledig voor inzet, is tevens de organisatie achter Dolfinn Rocks, een evenement dat nu al bijna niet meer weg te denken is in Heiloo. Op 22 augustus wordt de derde editie gehouden. De avonturen van de familie Hoetjes, en tevens van de familie Han uit Heerhugowaard die daar dezelfde periode verblijft door steun van stichting Dolfinn, zijn te volgen op de weblog van de site www.dolfinn.nl

Woensdag 25 februari 2009 − bron: Uitkijkpost

2015-08-05 Bon Giovi sluit Dolfinn Rocks af
2014-11-18 Showhero Glazen Huis
2014-08-28 Wereldrecord voor langste trein
2014-08-23 Lintje tijdens Dolfinn Rocks
2014-08-21 
2014-08-19 Loopings op Dolfinn Rocks
2014-08-09 Wereldrecord met trein op Looplein
2014-08-04 Dolfinn Rocks lanceert app
2014-07-28 Dj's en L.A.vation op Dolfinn Rocks

Meer nieuws met dolfinn


Bron: Zwemclub de Spetters
bron: Zwemclub de Spetters
Bron: JeugdbrandweerHeiloo
bron: JeugdbrandweerHeiloo
Bron: HSV Heiloo
bron: HSV Heiloo
Bron: De Foresters
bron: De Foresters