Nieuws

ARCHIEF: Woensdag 8 april 2009 Café De Wit gaat door voor de verkiezing van de leukste kroeg van de regio Alkmaar. De keuze uit de vele genomineerden kostte de jury uren vergaderen. Exact 180 kroegen uit de provincie werden door hun stamgasten aangemeld.

,,Het was een moeilijke keuze met zoveel kwaliteit'', vertelt juryvoorzitter Hans Glandorf (Proeflokaal Texel en voorzitter van de Alliantie van Bier Tapperijen). De andere kroegen die doorgaan zijn Proeflokaal de Boom (Alkmaar), 's Lands Welvaren (Schermerhorn), De Pilaren (Alkmaar), 't Kantoor (Alkmaar), 't Waertje (Heerhugowaard), 't Springend Paard (Hensbroek), d' Alderliefste (Bergen), Café Rust Wat (Sint Pancras) en De Knip (Oudkarspel).

De jury bestaat naast Hans Glandorf uit Klaas Poeze (De Klinker in Hoorn en zes jaar voorzitter Horeca Nederland) en Hans Schouten (Horecadocent ROC Horizoncollege in Heerhugowaard). Discotheken, restaurants, hotelbars en voetbalkantines zijn uitgesloten van deelname. Ook is afgewogen of eetcafés niet te veel omzet uit eten halen. ,,Het is tenslotte een kroegverkiezing'', aldus de jury. De jury liet zich voor de nominatie uitvoerig adviseren door deskundigen bij de bierbrouwerijen, Noord-Hollandse horecagroothandels, stagebegeleiders van horecaleerlingen en de regioredacties van de krant.

De komende dagen worden de kandidaten geportretteerd in het Noordhollands Dagblad. Op 2 mei start de verkiezing met een speciale pagina met stemformulier én op internet. De winnaars van de zeven regio's van Noordhollands Dagblad komen eind mei tegen elkaar uit in de provinciale verkiezing.

Woensdag 8 april 2009 − bron: Noordhollands Dagblad

2021-07-13 Na de kermis kwam corona: "Het was gezellig, maar te druk"
2016-11-30 Band Heiloo maakt blues over fileleed op de A9
2014-09-08 Tweede Herfstbokkentocht op stapel
2014-07-03 Kermis Heiloo is begonnen
2014-03-26 Aris de Wit koninklijk onderscheiden
2014-03-03 Tweede editie van Bokkentocht
2014-01-06 Victor Posch: Van de straat
2013-12-23 Zesduizend euro voor goede doelen
2013-12-07 Groep vechtersbazen aangehouden

Meer nieuws met cafe de wit kroeg


Bron: STEIN ECKE
bron: STEIN ECKE
Bron: Natasja Kuipers
bron: Natasja Kuipers
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online