Nieuws

3e Editie Jazz Walk in juni

ARCHIEF: Donderdag 23 april 2009 Jazz op straat, jazz in café en restaurant, jazz in sport- en jeugdcentrum. Jazz overal in Heiloo. In het weekeinde van 6 en 7 juni wordt voor de derde keer Jazz Walk gehouden. Een vrijwilligersproject ontstaan vanuit de Stichting Ouderenwerk om jong en oud bij elkaar te brengen, in het spelen van de muziek, maar vooral ook in het samen luisteren.

Jazz Walk is gegroeid naar een bruisend muziekspektakel. Er is life jazzmuziek in vele stijlen te horen: van easy jazz tot funky, van boogie woogie tot het bespelen van de contrabas. Grote man op de achtergrond is onze plaatsgenoot Erik Nap, zelf drummer en zanger. In de wereld van de jazz kent hij zoveel mensen dat steeds meer bekende namen naar Heiloo komen.

Hoogtepunt van het jazzweekeinde in Heiloo wordt ongetwijfeld het optreden van het Harry Emmery Trio met zang van Deborah J.Carter. “A tribute tot the great American Songbook” is de titel van hun programma en het is te zien en te horen in Restaurant Klein Varnebroek, zondag 7 juni tussen half één en kwart over twee.

Maar niet alleen professionals treden op. Op het Stationsplein is het zaterdagmorgen een ware jazzhappening. Met tal van attracties. Zelfs de orgelman van Heiloo speelt een repertoire van jazzmuziek! Tussen half een en half twee is de orginele jazzband van Willie Ashman aanwezig, voor jazz bij de koffie en later bij de poffertjes. De band is tussen twee en vier uur vervolgens te beluisteren in Brasserie Veldt in ’t Loo.

Gert Floor verricht zaterdagmorgen in de Bibliotheek aan de Westerweg de opening van het Heilooër jazzweekeinde. Tussen de boeken en cd’s treedt tussen 10 en 12 het Oliver King Trio op met als gast George van Deijl op vibrafoon. Een andere Heilooër bijdrage wordt geleverd door het duo Mr. Moon in café ’t Kroegje aan de Westerweg.

Ook jongerencentrum BukBuk speelt een belangrijke rol in Jazz Walk. Zaterdagavond vanaf 22 uur draait Jules Deelder er jazzmuziek en Ger van Voorden speelt er op zijn saxofoon. Zondagmiddag is het jongerentoneel voor de Big Band Heiloo, het combo van Will van Toor en Jack Kat en de gasten die zich hier melden.

Eigenlijk is heel Heiloo betrokken bij het jazzweekeinde. Door enthousiaste vrijwilligers wordt samengewerkt met professionals en de uitbaters van allerlei etablissementen doen daarin enthousiast mee. Zo organiseren de mensen van Sportcentrum De Dors op zaterdagmiddag een jazzbarbecue rond het optreden van Tri-O-Jong en Marianne van Kleef.

Voor het volledige programma kan men terecht op de site van Jazz Walk: www.jazzwalk.nl

Donderdag 23 april 2009 − bron: Jazz Walk

2022-09-04 Laura Fygi met Trio Galantes (A Latin Romance) komt naar Heiloo
2019-12-08 100-jarige Big Swing Band Alkmaar eert Amerikaanse orkestleider Glenn Miller
2014-08-26 Improvisatie in de Witte Kerk
2014-08-19 RockArt museum bij Nostalgie
2014-05-06 Nieuwe programma De Beun bekend
2014-04-17 Toiletten voor scholen in Ghana
2014-01-06 Victor Posch: Van de straat
2013-11-03 Zes orkesten spelen Carnaval de Paris
2013-10-12 Cup Song tijdens concert Eensgezindheid

Meer nieuws met jazz


Bron: Immek
bron: Immek
Bron: Mooi Heiloo
bron: Mooi Heiloo