Nieuws

Nieuwe programma's in De Beun

ARCHIEF: Maandag 11 mei 2009 Het nieuwe theaterseizoen van “De Vrienden van De Beun” zit vol verrassingen. Tussen september en juni zijn in het theater bij winkelcentrum ’t Loo veel nieuwe programma’s te zien, o.a. try-outs van bekende cabaretiers en toneelstukken.

Onder andere speelt Wendell Jaspers (dit seizoen in “Knielen op een bed violen”) Marilyn Monroe in het stuk “Diamonds are a girls best friends”, waarvoor 4 bekende Nederlandse toneelschrijvers de teksten maken.

In totaal organiseert de vrijwilligersorganisatie 24 voorstellingen. Ze staan in het nieuwe programmaboekje dat half mei huis-aan-huis in Heiloo is verspreid. Tot 1 juli kunnen geïnteresseerden op voorstellingen inschrijven, waarbij “Vrienden” voorrang krijgen bij de toewijzing van kaarten. Vanaf 1 september gaan de kaarten in de losse verkoop.

Opvallende voorstellingen zijn onder andere die van de cabaretières Lenette van Dongen (vrijdag 2 oktober) en Nilgün Yerli (zaterdag 31 oktober) en hun mannelijke collega’s Kees Torn (woensdag 14 oktober), Ronald Goedemondt (woensdag 11 november) en Jandino Asporaat (zaterdag 27 maart). Zangeres Leine komt op zondag 7 maart met een bijzondere theaterproduktie naar “De Beun”. Ze zingt o.a. liedjes van de dichter Ingmar Heytze, die via een videoprojectie op de achtergrond aanwezig is.

Er zijn 3 try-outs van toneelstukken die nogal wat landelijke aandacht zullen trekken. Isa Hoes en Marc Klein Essink spelen de hoofdrollen in “De gelukkige huisvrouw”, geschreven door Heleen van Royen (vrijdag 27 november). O.a. Bastiaan Ragas en Saskia Temming zijn te zien in “Het Bedrog” van Harol Pinter (donderdag 3 december. Marilyn Monroe is op dinsdag 30 maart. Het leven van het sekssymbool uit de jaren zestig wordt in vier hoofdstukken opgedeeld, het belangrijkste is ongetwijfeld Marilyn en de mannen.

Op het gebied van muziek is er met name op zondagen veel te genieten in “De Beun”. De muziekgroep La Luna treedt op 8 november ’s morgens op met haar nieuwe programma “La route Lilas”, Margriet Eshuijs met haar band viert op zondagmiddag 29 november haar 35-jarig artiestenjubileum en op zondagmiddag 27 december is er “Reincarnatus”, 7 vrouwen die met zang en middeleeuwse muziekinstrumenten een mooi concert in kerstsfeer geven.

De bekende band “De Nits” spelen op donderdag 8 oktober in Heiloo. Voor de kinderen (4+) is er op de eerste dag van de kerstvakantie, zaterdag 21 december, een speciaal programma.

Het volledige programma is behalve in het programmaboekje te zien op de website van De Vrienden. Via de website zijn ook kaarten te reserveren.

Maandag 11 mei 2009 − bron: Vrienden van de Beun

2021-04-19 De Aldi komt naar Heiloo
2021-03-11 Horecaman Peter Visser gaat de wijk in met supermarkt op wielen
2021-02-23 Rechter geeft Heiloo tik op de vingers.
2021-02-18 â€™De artiest is pas echt de sjaak’
2020-04-06 Theatermanager De Beun terecht ontslagen, ook geen schadevergoeding
2020-03-13 Gemeente neemt maatregelen tegen Coronavirus, bijeenkomsten afgelast
2020-03-12 Ook Heiloo neemt maatregelen tegen Coronavirus
2018-05-14 Film over bijzondere reis Plastic Soup Surfer
2017-03-01 Op zoek naar nieuwe huurder voor HeilooĂ«r theater De Beun

Meer nieuws met beun theater


Bron: Cultuurkoepel Heiloo
bron: Cultuurkoepel Heiloo
Bron: Carel Kraayenhof
bron: Carel Kraayenhof
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Vrienden van de Beun
bron: Vrienden van de Beun