Nieuws

Swingend de zomer in met Jazz Walk

ARCHIEF: Donderdag 4 juni 2009 Aanstaande zaterdag 6 en zondag 7 juni kan de jazzliefhebber zijn hart ophalen tijdens de derde editie van Jazz Walk. In cafés en op locaties in het dorp, de bibliotheek, jongerencentrum BukBuk zijn optredens van vele artiesten.

Gezellige toegankelijke en tevens kwaliteitsvolle jazz is het uitgangspunt. “We blijven dicht bij de bron”, zegt Erik Nap, die samen met Annette van Schooten en Jack Kat de organisatie vormt. De toegang is overal gratis met uitzondering van Jules Deelder in BukBuk en het zondagconcert in Klein Varnebroek waar grote namen te beluisteren zijn. Daar treden op de Amerikaanse vocaliste Deborah J. Carter, pianist Rob Agerbeek, drummer John Engels en bassist Harry Emmery. Topmusici die thuis zijn op het North Sea Jazzfestival, in alle uithoeken der aarde speelden en wereldtoppers begeleiden als Ben Webster (zie de Jazz Walk poster), Zoot Sims, Mark Murphy, Stan Ketz, Toots Thielemans en Chet Baker.

Maar liefst 65 musici zullen acte de presence geven en zeer waarschijnlijk heeft het publiek geen oordopjes nodig aangezien het geluidsvolume binnen de perken blijft. De derde editie start zaterdag om 9.45 uur bij de bibliotheek. Erik NapÂ’s Oliver King Trio opent met vibrafonist George van Deijl ook enkele jonge jazztalenten de derde editie van Jazz Walk.

Jazzmuziek is voor alle leeftijden. Op het stationsplein zijn poffertjes en “Jazz bij de koffie”. Dit om de drempel naar goede jazz te verlagen. Een greep uit het aantrekkelijke programma: Willie Ashman Original Jazzband, het trio van Onno de Jong, vocaliste Marianne van Kleef, het kwartet van de Haarlemse Fred Leeflang, Trio Grande (ragtime van grote klasse), Walter Mooy’s Jazz Trio met Frans van Berkel op klarinet, BBBigband, Big Band Heiloo o.l.v. Jack Kat en voor de latin- funk- en jazzrock zorgt de Will van Toor/Jack Kat Combo met gasten als Fred Berkemeier, Dave Besse en Pieter Oppelaar. Kortom: Heiloo wordt overspoeld door “happy” jazzmuziek voor elk wat wils, zelf het draaiorgel speelt jazz, oftewel muziekplezier voor jong en oud.

De sfeervolle Jazz Walk-flyer met Ben Webster erop zegt het al: A tribute to the great American Songbook. Dat is waar het om draait. Een uitgaanstip. Locaties: Bibliotheek, Stationsplein, Brasserie Veldt, Sportcentrum De Dors, café d’Overkant, café ’t Kroegje, BukBuk, Klein Varnebroek, café la Strada, café d’Oud Inn en café de Wit.

Donderdag 4 juni 2009 − bron: Jazz Walk Heiloo

2022-09-04 Laura Fygi met Trio Galantes (A Latin Romance) komt naar Heiloo
2019-12-08 100-jarige Big Swing Band Alkmaar eert Amerikaanse orkestleider Glenn Miller
2014-08-26 Improvisatie in de Witte Kerk
2014-08-19 RockArt museum bij Nostalgie
2014-05-06 Nieuwe programma De Beun bekend
2014-04-17 Toiletten voor scholen in Ghana
2014-01-06 Victor Posch: Van de straat
2013-11-03 Zes orkesten spelen Carnaval de Paris
2013-10-12 Cup Song tijdens concert Eensgezindheid

Meer nieuws met jazz jazz walk


Bron: Immek
bron: Immek
Bron: Mooi Heiloo
bron: Mooi Heiloo