Nieuws

Bijzonder theaterweekeinde in De Beun

ARCHIEF: Donderdag 18 februari 2010 Zaterdagavond 6 maart speelt Olga Zuiderhoek de eenakter “De Caracal” van Judith Herzberg, zondagmiddag 7 maart komt singer-songwriter Leine met de muzikale voorstelling “Elders in de wereld”.

“De Vrienden van De Beun” die in het Heilooër theater de voorstellingen van beroepsartiesten organiseren, wisselen in hun programma-aanbod gevestigde namen af met aanstormend talent. Zo ook in het eerste weekeinde van maart. Olga Zuiderhoek is een toneelbekendheid die in 2005 al eens “De Caracal” speelde. Toen met groot succes. Regisseur Michel van Erp maakte een geheel nieuwe versie en voorzag die van filmbeelden. In Heiloo is de try out te zien. Olga Zuiderhoek speelt een vrouw die wacht op het telefoontje van haar grote liefde, die volgens een afspraak van een jaar geleden nu ja of nee zal zeggen. Er zijn nog enkele kaarten te krijgen.

Leine heeft met haar loepzuivere stem en gitaar al eerder de aandacht getrokken, o.a. op het Oerol-festival op Terschelling en tijdens “Zomer op het Plein” in Alkmaar. Nu trekt ze vanaf eind februari het land door met een speciaal liedjesprogramma. Geïnspireerd door de poëzie van proza van Ingmar Heijtze, een van de bekendste hedendaagse dichters, heeft Leine een muzikale voorstelling gemaakt waarin ze als het ware met de dichter op pad gaat. Die reist mee, in de achtergrond.

Kaarten zijn te reserveren via www.vriendenvandebeun.nl of aan de kassa van het theater, Â’s middags tussen half twee en vijf uur.

Donderdag 18 februari 2010 − bron: Vrienden van De Beun

2024-03-29 Heiloo strijdt voor theater De Beun: "De deur moet nu open"
2024-03-28 Honderden hartjes uiten steun voor theater De Beun
2024-02-26 Steun voor De Beun: Vrijwilligers zetten zich in om Heiloos theater te redden.
2024-01-30 Onzekere toekomst: moet Heiloo verder zonder zwembad en theater?
2024-01-17 Cultuurkoppels zoals De Beun met de Muziekschool?
2023-11-02 Theater de Beun in Heiloo moet misschien in het nieuwe jaar op halve kracht door.
2023-02-06 Theater De Beun heeft het moeilijk.
2021-04-19 De Aldi komt naar Heiloo
2021-03-11 Horecaman Peter Visser gaat de wijk in met supermarkt op wielen

Meer nieuws met theater beun


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Cultuurkoepel Heiloo
bron: Cultuurkoepel Heiloo
Bron: Carel Kraayenhof
bron: Carel Kraayenhof