Nieuws

Nieuwe trommels FSH jeugd

ARCHIEF: Dinsdag 4 mei 2010 In samenwerking met Terpstra Muziek heeft Fanfare Showband Heiloo trommels ontwikkeld voor haar jeugdleden. Daardoor hoeven ze niet te wachten totdat ze groot en sterk genoeg zijn om de standaardtrommels te kunnen dragen, en kunnen ze veel eerder mee optreden.

Fanfare Showband Heiloo is van huis uit een showband, maar ook een drumfanfare. Dit houdt in dat de tambours met hun trommels een wezenlijk onderdeel van de fanfare vormen. Een nadeel van deze trommels is echter altijd geweest dat deze voor de jeugdleden nogal zwaar zijn. Dit vond de fanfare eigenlijk heel erg jammer, omdat jeugdleden al wel goed konden spelen maar nog niet sterk genoeg waren om de trommels te kunnen dragen.

Daarom heeft de fanfare contact gezocht met haar leverancier van muziekinstrumenten, Terpstra Muziek uit Badhoevedorp. Samen met hen, en de tambours en tambourinstructeurs van de fanfare is een speciale trommel ontwikkeld die een kwalitatief goed geluid geeft, maar kleiner en lichter is dan de gebruikelijke trommels. De jeugdtambourleden van FSH, variërend in leeftijd van 9 tot 11 jaar, kunnen met deze trommels moeiteloos een lang optreden met deze trommels lopen en spelen.

Terpstra Muziek is zo enthousiast over deze lichtgewicht snaredrum, dat hij sinds kort als een special in hun assortiment is opgenomen als Majestic/Drumland Youth Custom Snare Drum, om op deze manier meer jeugdleden van andere bands in de gelegenheid te stellen om al vrij vlot mee te kunnen lopen en spelen met de rest van de band. Fanfare Showband Heiloo is zelf ook heel trots op de ontwikkelde trommel, waardoor haar jeugdleden volwaardig mee kunnen doen met de optredens.

Voorzitter Albert Zantinge van FSH: “Wat bij onze band voorop staat, is dat onze leden plezier hebben in het spelen bij onze band, en daarbij willen wij ze in alles stimuleren. Een van de onderdelen daarbij is dat ze van de fanfare een instrument naar keuze in bruikleen krijgen, waarmee ze zo snel mogelijk kunnen meespelen met de andere bandleden. In feite mag iedereen bij ons aankloppen, jong en oud, wel of geen muziekervaring.”

“Vind je het leuk om muziek te maken, dan kun je bij ons terecht om muziek te leren spelen op een instrument naar keuze, en krijg je les van onze eigen instructeurs. Zodra je goed genoeg je instrument beheerst, kun je met de optredens van de band meespelen. De ontwikkeling van deze speciale trommel voor de jeugdleden valt wat dat betreft exact binnen de doelstellingen van het bestuur van FSH om zoveel mogelijk mensen met muziek in aanraking te brengen, en indien nodig zullen in de toekomst misschien wel meerdere van dit soort activiteiten ontwikkeld worden.”

Bij alle komende optredens zullen de jeugdtambours in ieder geval vol trots met hun trommels meelopen om het publiek te trakteren op de muziek van Fanfare Showband Heiloo.

Dinsdag 4 mei 2010 − bron: Fanfare Showband Heiloo

2014-05-21 Groot feest op bedevaartsoord
2014-03-02 Ongeval tijdens bedrijfsfeest
2013-10-05 Fanfare Showband Heiloo in concert
2013-08-23 Dolfinn Rocks 2013 weer leuker
2012-09-28 Identiteit van Heiloo in beeld
2011-11-18 Nieuwe rioolzuivering in bedrijf
2011-10-06 Open Dag bij Fanfare Showband
2011-09-01 Fanfare Showband zoekt majorettes
2010-10-07 Najaarsconcert Fanfare met Gospelkoor

Meer nieuws met fsh


Bron: Instagram
bron: Instagram
Bron: OBS De Springschans
bron: OBS De Springschans
Bron: Rob Mastenbroek
bron: Rob Mastenbroek
Bron: Uitkijkpost
bron: Uitkijkpost
 

Reacties