Nieuws

Temperamentvol concert door Eensgezindheid

ARCHIEF: Zondag 3 oktober 2010 HEILOO - Op zaterdag 6 november aanstaande vindt het Najaarsconcert van Muziekvereniging Eensgezindheid plaats, dat deze keer in het teken staat van het thema Temperament. De Braziliaanse Slagwerkgroep van Sherwin Kirindongo zal een belangrijke bijdrage leveren.

Onder leiding van dirigent Ikina van der Aar zullen zowel het groot- als leerlingenorkest een spetterend optreden verzorgen. Sherwin Kirindongo is een veelzijdig percussionist die verschillende percussiestijlen als Latin, Afrikaans en Braziliaans beheerst. Door zijn enthousiaste manier van werken weet hij zowel zijn slagwerkgroep als het toeluisterende publiek te inspireren.

Sherwin Kirindongo krijgt het voor elkaar om zowel grote als kleine groepen in een relatief korte periode aan het spelen te krijgen. Door zijn enthousiaste manier van werken stimuleert hij iedereen tot een muzikaal in zijn groep een zijn beste beentje voor te zetten. Het resultaat: een fantastisch ritme en een enthousiast publiek.

Als percussionist staat hij bekend om zijn werk bij "Fame", "Saturday Night Fever", "De Drie Musketiers", "The Lion King", Ruth Jacott en vele andere theaterproducties. Ook is hij verbonden aan de organisatie "Musicians Without Borders". Een organisatie die in probleemgebieden en voormalig oorlogsgebieden mensen helpen met behulp van muziek.

De muziek welke door het groot- en leerlingenorkest tezamen met de slagwerkgroep gespeeld wordt sluit volledig aan op het thema. Zo speelt het orkest tezamen met de slagwerkgroep het ritmisch sterke "African Symphony" (Van McCoy), en het overbekende "Brazil" en de ongekende zomer top-10 hit uit de jaren '90 "Samba di Janeiro" (Bellini). Daarnaast zal zowel het groot als leerlingenorkest aparte optredens verzorgen waarbij enig solistisch werk zeker niet geschuwd zal worden.

Kaarten voor dit concert a € 7,50 (kinderen jonger dan 12 jaar gratis) zijn op zaterdag 6 november te verkrijgen vanaf 19.00 uur aan de zaal van de Ter Coulsterkerk aan de holleweg 111 te Heiloo. Reserveren zijn nu al mogelijk via reserveringen@mv-eensgezindheid.nl of via telefoon 072-5334851. Meer informatie over de slagwerkgroep is te vinden op sherwinkirindongo.nl

Zondag 3 oktober 2010 − bron: Muziekvereniging Eensgezindheid

2015-05-22 Filmclip Eensgezindheid online
2014-11-03 Eensgezindheid en Jus Live Music Night brengen 'Proms-achtig' concert
2014-08-20 Eensgezindheid en Jus Live Music Night
2014-06-26 Eensgezindheid heeft nieuwe dirigent
2014-06-16 Grote drukte en gemoedelijke sfeer
2014-05-31 Music Meeting maakt programma bekend
2014-05-13 Avondvierdaagse start op 10 juni
2014-04-30 Dodenherdenking op 4 mei
2014-02-28 Voorjaarsconcert met Gozba

Meer nieuws met eensgezindheid


Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid
Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid
Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid
Bron: Eensgezindheid
bron: Eensgezindheid