Nieuws

Film over ongelukkige puber

ARCHIEF: Vrijdag 13 mei 2011 HEILOO - De maandelijks filmavond van stichting de Buitenkans valt dit keer op 30 mei 2011. Op deze avond wordt Ordinairy people vertoond, een film over een puber die erg ongelukkig is.

De filmavond wordt georganiseerd door Stichting De Buitenkans. Deze stichting heeft als doel beeldvorming rondom de psychiatrie te beïnvloeden middels positieve beeldvormingsactiviteiten. Een activiteit is het maandelijks organiseren van een filmavond. Op elke laatste maandag van de maand, aanvang 20.00 uur wordt in de Trog een film vertoond. De toegangsprijs is de kosten van een kop koffie. Naderhand is er gelegenheid om vragen te stellen aan ervaringsdeskundigen.

Ordinairy people
Conrad Jarrett (Timothy Hutton) zit op de middelbare school, in zijn vrije tijd doet hij veel aan zwemmen en hij zingt in het kerkkoor. Toch is de jongen doodongelukkig. Thuis gaat alles ogenschijnlijk zijn gangetje. Moeder Beth (Mary Tyler Moore) moppert veel op Conrad omdat hem niks lijkt te interesseren. Vader Calvin (Donald Sutherland), een jurist, neemt het meestal voor hem op. De sfeer in huis is koel en afstandelijk. Conrad komt onder behandeling bij de psychiater Dr. Berger (Judd Hirsch). Duidelijk wordt dat Conrad zijn gevoelens diep heeft weggestopt, maar langzaam weet Berger steeds meer contact met Conrad te krijgen.

De problemen blijken vooral te maken te hebben met het bootongeluk waarbij zijn oudere broer Buck om het leven is gekomen. Niet lang na dat ongeluk heeft Conrad een zelfmoordpoging ondernomen, waarbij zijn vader hem nog net op tijd heeft gevonden. Conrad gaat gebukt onder zware gevoelens van schuld. Hoe meer Conrad dankzij de hulp van Berger in staat is zijn emoties te uiten en daarmee beter om te gaan met de grote tragedie die zijn familie getroffen heeft, hoe groter de spanning binnen het gezin Jarrett wordt.Tentoonstelling
Verder is theeschenkerij de Trog en het dierenknuffelverblijf is tot 30 mei aanstaande open van woensdag t/m zondag van 11.00 uur tot 16.00 uur. In de theeschenkerij is de bijzonder unieke schilderijtentoonstelling van Bakker & Beets te bezichtigen.

Vrijdag 13 mei 2011 − bron: Stichting De Buitenkans

2015-07-29 Verhalenfestival en creativiteit bij De Buitenkans
2014-05-29 Verhalenfestival op Kunst6daagse
2014-02-27 Fotoproject voor Kunst6daagse
2014-02-05 Krasse knarren exposeren in De Trog
2014-01-16 Vrijwilligersmarkt met 150 vacatures
2013-12-15 Buurttuin krijgt bijdrage Rabobank
2013-12-11 Kerstbomen bij Kwekerij Buitenkans
2013-09-27 Gratis kaarten voor ZOT! locatietheater
2013-06-19 Kunst6daagse op Willibrordus terrein

Meer nieuws met buitenkans


Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan
Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan
Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan
Bron: Ruud Swaan
bron: Ruud Swaan