Nieuws

Gratis kaarten voor ZOT! locatietheater

ARCHIEF: Vrijdag 27 september 2013 HEILOO - Theatervoorstelling ZOT! is een avontuurlijke ontdekkingsreis door de wereld van de psychiatrie.

Van woensdag 9 tot en met zondag 13 oktober aanstaande speelt de interactieve locatievoorstelling ZOT! in Heiloo. Een voorstelling voor mensen die normaal denken te zijn én voor mensen die dat beeld al lang hebben laten varen.

ZOT! speelt op het monumentale psychiatrische St. Willibrordusterrein. De voorstelling neemt het publiek mee in de belevingswereld van mensen met een psychische aandoening en in die van hun naasten.

Interactief locatietheater
Op tragikomische wijze wordt de impact duidelijk van de labels die mensen zichzelf en elkaar opplakken. Vanaf de zijlijn stilletjes toekijken is bij ZOT! onmogelijk. Daarvoor komt de voorstelling letterlijk en figuurlijk te dichtbij. Het publiek wordt in kleine groepen rondgeleid door ervaringsdeskundigen. Samen lopen ze langs zes prikkelende ruimtes waar de scènes zich afspelen. Het monumentale psychiatrische St. Willibrordusterrein vormt het perfecte decor. Het werd in 1929 gesticht door de Broeders van Onze Lieve Vrouw van Lourdes en kent een rijke historie als psychiatrische inrichting.

Augustine
Regisseur Roos Diependaal liet zich inspireren door de 19e eeuwse Augustine. Ze was patiënt en muze van de Franse neuroloog dr. Jean-Martin Charcot in het Hôpital de la Salpêtrière in Parijs. Dr. Charcot observeerde en fotografeerde Augustine nauwkeurig. Hij bracht haar onder hypnose en liet haar ‘onmogelijke’ poses aannemen tijdens colleges en demonstraties. Zo groeide Augustine uit tot de diva van de hysterie. Een psychische aandoening die overigens sinds 1952 van de lijst van beschikbare ziektes is geschrapt. De relatie tussen dr. Charcot en Augustine vormt het schoolvoorbeeld van stigma en zelf-stigma.

Kaarten
ZOT! is een voorstelling voor theaterliefhebbers en voor iedereen die interesse heeft in de psychiatrie. Het is een co-productie van De Theaterbeweging en Stichting De Buitenkans en wordt ondersteund door het VSBfonds, de Janivo Stichting en de Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe. De kaarten vanaf 15 euro zijn online te bestellen via www.zotoplocatie.nl

GRATIS KAARTEN ACTIE: Wij mogen twee gratis kaarten ter waarde van €30 EUR weggeven. Als je kans wilt maken, laat dan een leuke reactie achter bij dit bericht op onze Facebook pagina

Vrijdag 27 september 2013 − bron: ZOT! op locatie

2021-04-19 De Aldi komt naar Heiloo
2021-03-11 Horecaman Peter Visser gaat de wijk in met supermarkt op wielen
2021-02-23 Rechter geeft Heiloo tik op de vingers.
2021-02-18 ’De artiest is pas echt de sjaak’
2020-04-06 Theatermanager De Beun terecht ontslagen, ook geen schadevergoeding
2020-03-13 Gemeente neemt maatregelen tegen Coronavirus, bijeenkomsten afgelast
2020-03-12 Ook Heiloo neemt maatregelen tegen Coronavirus
2018-05-14 Film over bijzondere reis Plastic Soup Surfer
2017-03-01 Op zoek naar nieuwe huurder voor Heilooër theater De Beun

Meer nieuws met theater


Bron: Cultuurkoepel Heiloo
bron: Cultuurkoepel Heiloo
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Vrienden van de Beun
bron: Vrienden van de Beun
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn