Nieuws

Maalwater Run voor het goede doel

ARCHIEF: Zondag 5 juni 2011 HEILOO - De PCC Maalwater Run wordt dit jaar op zondag 19 juni aanstaande georganiseerd. Er zal worden gelopen over diverse afstanden en de loop staat open voor alle leeftijden. De opbrengst wordt besteed aan het goede doel.

Het was inmiddels een traditie, dat de PCC Maalwater Run in de nazomer werd georganiseerd. Dit jaar zal de loop echter al op 19 juni plaatsvinden. De organisatie, Rotary Club Heiloo en Atletiekvereniging TRIAS, heeft er voor gekozen om de PCC Maalwater Run eerder in het seizoen te organiseren. De nieuwe datum, zondag 19 juni a.s., past beter in het wedstrijdseizoen en zal plaatsvinden ruim voor de zomervakantie. Voor de deelnemers, wedstrijdlopers, recreatielopers, leerlingen en scholieren is dit dus een ideale datum voor een mooie wedstrijd

De PCC Maalwater Run is een hardloopevenement voor alle leeftijden en voor elk niveau. Uiteraard is het een echte wedstrijdloop, maar ook de geoefende en minder geoefende recreant zal zeker aan zijn of haar trekken komen. De loop wordt gehouden in diverse afstanden. Dit jaar zijn er 4 afstanden. Voor de allerjongsten is er een bambini-run over 400 meter over de atletiekbaan. Voor de jeugd tot 12 jaar is er een 2 km loop. Voor de jongeren en minder gevorderden is er de 4 km loop. Voor de gevorderden en de wedstrijdlopers is er de 10 km. De afstanden 2, 4 en 10 km, zullen de lopers afleggen op een gevarieerd parcours, dat zowel over de weg als door het gebied van het Maalwater leidt. Het parcours is afgesloten van het overige verkeer.

Met de PCC Maalwater Run, wil de organisatie zo veel mogelijk jongeren en ouderen aanzetten tot bewegen. Sport en beweging zijn essentieel voor de gezondheid. Het voorkomt stress, overgewicht en regelmatig sporten houdt het hoofd fris. "Een gezonde geest in een gezond lichaam". Het PCC (Petrus Canisius College) is de hoofdsponsor en naamgever van de loop. Het PCC houdt daarom ook voor de leerlingen en medewerkers een aparte onderlinge competitie op alle afstanden, tijdens de wedstrijden.

De PCC Maalwater Run is een loop waarbij het sportieve karakter uiteraard voorop staat. Daarnaast wordt er door Rotary Club Heiloo geld ingezameld voor het goede doel. Het inschrijfgeld is echter laag en elke deelnemer ontvangt bovendien een blijvende herinnering. Het goede doel zal dit jaar ook een sportief en jong karakter hebben, waarover in verdere communicatie meer zal worden bekend gemaakt.

Bij de start en finish zullen meer activiteiten plaatsvinden. Het is voor iedereen de moeite waard om even een kijkje te nemen en te genieten van de entourage. De PCC Maalwater Run start op 19 juni om 14.00 met de bambini-run de allerjongsten, later die middag gevolgd door de overige afstanden. De start en finish zijn op en aan het terrein va Atletiekvereniging TRIAS aan het Maalwater in Heiloo.

Zondag 5 juni 2011 − bron: Trias

2023-06-07 Gaat dit voor meer (jonge) vissen zorgen?
2022-09-25 Meisje zwaargewond door trap van paard op manage
2020-07-03 Twee jongens in bootje treffen vrouw aan in sloot Heiloo
2019-04-24 Wethouder Rob Opdam ontvangt conclusies van pilot gewaardeerd landschap
2016-10-14 BPD koopt laatste bouwkavel in het Maalwater
2016-10-04 Heiloose broers en zussen vieren samen 700-jarige leeftijd
2016-09-12 Feestje HSV op de valreep nog leuker
2016-09-05 Van den Brom opent veld HSV
2016-07-10 Houtenbos beste

Meer nieuws met maalwater


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Roland Weyers
bron: Roland Weyers
Bron: Ronald Sunnotel
bron: Ronald Sunnotel
Bron: Gerard Oostermeijer
bron: Gerard Oostermeijer