Nieuws

Jongeren denken mee over bezuinigingen

ARCHIEF: Zaterdag 26 november 2011 HEILOO - Ongeveer 25 jongeren waren vorige week aanwezig in Tendenz om hun beste ideeƫn voor bezuinigingen te geven aan burgemeester Hans Romeyn en wethouder Hero Veger. Komende week sluit de termijn voor de prijsvraag.

De jongeren droegen hun ideeƫn aan tijdens een live uitzending op het lokale radiostation BeatFM. Veel verschillende onderwerpen passeerden de revue. Van het aantrekkelijker Ʃn duurder maken van het Baafje, het adopteren van groen door scholen, het opheffen van het jongerengedeelte in de bibliotheek tot preventie van criminaliteit.

Luister uitzending...

Ondernemers
In totaal leverden al meer dan 150 mensen een bezuinigingsidee aan bij de gemeente. De gemeente is trots op het aantal ideeƫn en de kwaliteit ervan. Op een bijeenkomst gisteravond riepen burgemeester en wethouder de ondernemers van Heiloo nog eens extra op om hun creativiteit in te zetten en mee te denken met de gemeente.

Laatste kans
Aanstaande donderdag 1 december 2011 sluit de indieningstermijn voor Het beste idee. In de maand december buigt de jury zich over de stapel ideeƫn. Half december worden de genomineerden bekend gemaakt en op maandag 9 januari 2012 de prijswinnaar tijdens nieuwjaarsreceptie in de Witte Kerk.

Straat vernoemen
Wie een idee inbrengt, maakt kans op een privƩtoernooi in de sporthal met vrienden of familie, een privƩrondleiding op landgoed Nijenburg, een opknapbeurt van uw tuin door de medewerkers van de gemeente, een VIP-toer door Heiloo met burgemeester Hans Romeyn, een dagje brandweerman of brandweervrouw, of het tijdelijk vernoemen van een straatnaam.

Zaterdag 26 november 2011 − bron: Gemeente Heiloo

2021-10-14 OfficiĆ«le start Jongerenraad met launch event
2021-08-20 Twee revolvers van een verzetsheld zijn zoek.
2021-06-10 Groen Kapitaal in de buurt gaat aan de slag
2021-03-11 Horecaman Peter Visser gaat de wijk in met supermarkt op wielen
2020-07-01 Heiloo zoekt de noodzakelijke bezuinigingen vooral bij de BUCH
2020-06-23 IdeeĆ«n verzamelen voor opstart en herstel samenleving
2020-06-22 Taskforce Heiloo zamelt ideeĆ«n in voor de anderhalve meter-samenleving.
2020-04-04 Heiloo massaal aan de ā€˜borrel op afstandā€™
2020-03-27 Marco de Vries ging zeezeilen. En toen begon hij te hoesten. Nu ligt hij met het coronavirus in het ziekenhuis op Tenerife

Meer nieuws met idee bezuinig


Bron: Anne Pronk
bron: Anne Pronk
Bron: Linda Veerbeek
bron: Linda Veerbeek
Bron: Peter Bijkerk
bron: Peter Bijkerk
Bron: Mark Ligthart
bron: Mark Ligthart