Nieuws

Geen fusie in Groot-Alkmaar

ARCHIEF: Maandag 9 januari 2012 HEILOO - Op de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur van Heiloo heeft burgemeester Hans Romeyn zich uitgesproken voor samenwerking in de regio. Een fusie is echter een stap te ver.

Op de vraag van de burgemeester via Twitter om onderwerpen voor de nieuwjaarstoespraak, kreeg hij via een aantal mensen het verzoek in te gaan op de regionale samenwerking of op Groot-Alkmaar.

Groot-Alkmaar
Alkmaar moet de vijfde gemeente van Nederland worden en doorgroeien tot ruim 250.000 inwoners, door deze stad en de zeven omliggende gemeenten samen te voegen tot één Groot-Alkmaar, vindt burgemeester Bruinooge van Alkmaar.

“We moeten met zijn allen naar een hoger niveau. Tenminste als we willen voorkomen dat er aan onze gemeenten een bordje komt te staan met bejaarden- en toeristenkolonie,” volgens Bruinooge. “Daarvoor is een fusie nodig van Alkmaar met Castricum, Heiloo, Bergen, Langedijk, Schermer, Heerhugowaard, en Graft-De Rijp”.

Regionale samenwerking
De 8 colleges delen de visie dat men gediend is met een gezamenlijke aanpak waarin het karakter van de regio wordt versterkt, als kennisregio met innovatie bedrijvigheid, als duurzame regio en als regio waar het toerisme een impuls moet krijgen.

Maar het lijkt er op dat Alkmaar op termijn een stad met middelpuntvliedende kracht wordt. "En dat moet niet," aldus Romeyn. "Het stadsbestuur moet de juiste voorwaarden scheppen om een goede centrumgemeente te zijn. De stadsbestuurders en alle bestuurders in de Regio Alkmaar, moeten samenwerken."

Link: Lees de nieuwjaarstoespraak.

Maandag 9 januari 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2021-08-11 Den Helder vraagt om onderzoek naar geroofd joods vastgoed.
2021-07-15 Jongerenplatform regio Alkmaar zoekt jou!
2021-07-13 Na de kermis kwam corona: "Het was gezellig, maar te druk"
2021-07-10 Coronagolfje in Heiloo: 33 nieuwe besmettingen
2021-06-28 Kermis Heiloo gaat niet door
2021-06-23 Zonnepanelenactie gemeente Heiloo, doet u ook mee?
2021-06-15 Eerbetoon aan veteranen in regio.
2021-06-01 Regio ziet coronacijfers verder dalen, 189 nieuwe besmettingen
2021-05-23 Daling coronabesmettingen in regio Alkmaar

Meer nieuws met regio grootalkmaar


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Jan Hoekema
bron: Jan Hoekema